Moj profil

Rešite se kurjih očiju i žuljeva

1 minuta
472

Danak tesnim cipelama placala sam u vidu bolnih kurjih ociju sve dok nisam cula za ovu jednostavnu, a delotvornu medEcinu :)

Danak tesnim cipelama placala sam u vidu bolnih kurjih ociju sve dok nisam cula za ovu jednostavnu, a delotvornu medEcinu :)

Sastojci

za
1 rozeta cuvarkuce
1 flaster
1 ostar nokat

Priprema

1.

Uzeti jedan list iz rozete cuvarkuce

2.

Izbosti ga noktom ovde onde, da ima gde da pusti sok

3.

Priviti na kurje oko ili zulj, zalepiti flasterom

4.

Nositi ceo dan, uvece promeniti list i flaster

5.

Za tri do 4 dana kurje oko ce nestati zajedno sa korenom, ostace mali krater koji ce se popuniti zdravim tkivom….

Posluživanje

Ovo pomaze, ali stvarno….

  • Zdravlje(29)
  • Lijek(10)
  • Lek(7)
  • Zdravo(3)
  • Kurje-oci(3)
  • Cuvarkuca(3)
  • Domaci-lijekovi(2)
  • Domaci-lijek(2)
  • Prirodni-lijekovi(2)

67

Moje iskustvo je odlično. Imala sam kurje oko mesecima na maliću.  Jednog jutra resila sam da pokusam sa čuvarkućom, uzela jedan list, skinula tanku pokožicu sa jedne strane tako da ostane onaj sočni mekani deo , njega stavila na kurje oko i zamotala trakom. Drzala sam ceo dan, uvece je vec odmeklo i skinuo se jedan sloj, oprala sam i stavila novi list, ujutru se ponovo skinuo jos veci sloj, skoro sve. Ostavila sam da odmori i onda uvece stavila jos jednom, u pola noci je pocelo bas da pece , ja sam odmotala i to je bilo to. Za dva dana sam rešila. Bitno je da ovaj mekani sočni deo lista bude slobodan i da natapa bolno mesto. Srećno!

Ja sam kao dijete  imala upalu uha,posle visegodisnjeg lijecenja pencilinima majka je prekinula lijecenje i pocela sa cuvarkucom...Problem se na taj nacin rijesio...Danas svoju djecu lijecim na isti nacin.Na topao noz se iscijedi sok i ukapa u usi,privije se topao peskir i bol ubrzo umine.Samo paziti da noz nije prevruc,provjeriti na nadlanici...

Ja stavljala čuvarkuću 20-ak dana. Peklo me strašno, kao da sam kiselinu stavljala s time da kurje oko nije virilo van (bilo je skroz ispod kože). Pomagalo je, koža se gulila ali to je išlo sporo. Nakon toga sam počela stavljati onu tinkturu od medicinskog alkohola i aspirina. Mjesec dana toga, i kurje oko nestalo s time da to nije peklo niti približno kao čuvrkuća. Moram napomenuti da me žena u ljekarni tretirala kao žešćeg kretena kad sam joj rekla za što mi treba aspirin i  rekla da nema šanse da mi to pomogne. Usput mi prodala nešto što oni rade a što je baš za kurje oči. To njeno ne da nije pomoglo nego mi je izgrizlo i zdravu kožu pa me toliko peklo da sam muku mučila sa obuvanjem...

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)