Moj profil

Riža s meksičkom mješavinom - You know that's right!

30 minuta
47

Ako ste studnet, bez novaca, onda ovo nije baš prikladno jelo ali ako se nađe oko 50kn u vašem novčaniku vaš život će se zauvijek promijeniti. Ovo na izgled ne tako primamljivo jelo, rastopit će vaše nepce kao maslac na tavi. Jelo je vrlo lako za pripremiti.

Ako ste studnet, bez novaca, onda ovo nije baš prikladno jelo ali ako se nađe oko 50kn u vašem novčaniku vaš život će se zauvijek promijeniti. Ovo na izgled ne tako primamljivo jelo, rastopit će vaše nepce kao maslac na tavi. Jelo je vrlo lako za pripremiti.

Sastojci

za
2 kapule (žuti ili crveni luk)
500-600g Pilećih prsa (s kožom jer su jeftinija)
1 Meksička mješavina 750g Green Grocer's - Seasoned Mixed Vegetable - Mexican Style (dostupna u Lidl trgovinama)
100ml Pasirane rajčice (pakovanje je nažalost 500ml)
300-400 zrna Riže - dugo zrno (2 šalice riže)
sol, papar, pepperoncini, bosiljak, origano, ružmarin, kurkuma, crvena paprika u prahu, začin chilli con carne u prahu, curry, kumin (NE KIM jer TO NIJE ISTO!)

Priprema

1.

Obući cipele (kako se nebi prehladili), izaći iz kuće te otići do najbližeg dućana. Ukoliko trebate preći cestu obavezno pogledati i s jedne i s druge strane jel ima auta. Kupiti namirnice i vratiti se sigurno kući. Zatim skinuti cipele jer su neudobne. Sad možemo početi sa pripremom za pripremu jela. 

2.

Staviti vodu za rižu jer kad nam treba voda nikako da zakuha. Staviti 2mm ulja na wok da se zagrije. U međuvremenu nasjeckati dvije kapule (žuti ili crveni luk) na sitno. Zatim, filetirati pileća prsa i isjeckati ih na sitne sitne sitne komadiće. Po mogućnosti da liće na tetraedar (http://hr.wikipedia.org/wiki/Tetraedar) ili paralelepiped (http://hr.wikipedia.org/wiki/Paralelepiped).

3.

Kad se voda zagrijala ubaciti 2 šalice riže (cca. 300-400 zrna riže) i dodati dva prstohvata soli. Kad se ulje u woku zagrije ubaciti nasjeckanu kapulu i polako ali sigurno je zafrižiti. Kad se kapula (luk) zarumeni ubaciti piletinu na vatru (naravno ne u vatru jer ćete onda baciti 20kn u dim nego u wok) i čekati da se zabijeli.

4.

Otvoriti Meksičku mješavinu (prikazanu na slici ili ako ste baš morali kupiti neku drugu može i tu) te obratite pažnju koliko malo mini kukuruzića ima u toj mješavini za razliku od slike. Koja prijevara. SRAMOTA! Unatoč malom broju mini kukuruzića ubacite mješavinu u wok te dodajte 1dl vode (vruće vode).

5.

Nakon što se to malo skuha, dodajte 1dl pasirane rajčice po izboru (ali s obzirom da je ovo studnetski ručak/večera/doručak? ciljajte na najjeftinije). Zatim pomalo dodajte crvenu papriku u prahu, pepperoncini (2 komada), začin chilli con carne, bosiljak, ružmarin, origano, kurkumu, curry, kumin (ne KIM jer TO NIJE ISTO!) te na kraju soli po potrebi. Naravno, ako ne stavite ništa začina ispasti će bez veze.. ali to je na vama.

Posluživanje

Riža se skuhala, procijedila (ali ne sama naravno jer bi to bilo stvarno smiješno) te je stavite u zdjelu i poslužite je za stol. Meksičku mješavinu također stavite na stol ali pripazite da ne zapalite stolnjak. Narežite kruha na fete debljine 1,26 cm. Poslužite ga uz jelo. Zatim počnite uživati u hrani i uz to gledajte seriju Psych! (ovaj dio je opcionalan) "You know that's right"

  • Studentska-prehrana(1)
  • Meksička jela(1)
  • MEKSIČKA HRANA(1)
  • Jeftina-jela(1)
  • Meksička kuhinja(1)
  • Riža(1)
  • Studentska-gozba(1)
  • Meksiko(1)

6

hahahaah simpatićan neki lik 🙂 evo danas ću isprobati iako nisam student 🙂

Ovo je prvi put da me netko potaknuo na komentar,iako vec dugo pratim coolinariku. Slazem se s koprivom54, recept je prava knjizevnost(zanemarit cemo pokoji tipfeler) i veselim se izdanom romanu autora recepta,u skoroj buducnosti! Svaka cast

ja kad spreman ja ubacin rižu unutra da se skuva ili ječam, ovisi koje sam volje 🙂