Moj profil

Ruže od slatke pavlake-stabilne

544

Na molbu mojih prijateljica postavljam savjet od moje prijateljice koja radi u poslastičarnici za postojanu slatku pavlaku, nije mrdnula. Može vas recept bukvalno spasiti. Prvenstveno za razne dekoracije, moje se nisu mrdnule 5 dana u frižideru.   

Na molbu mojih prijateljica postavljam savjet od moje prijateljice koja radi u poslastičarnici za postojanu slatku pavlaku, nije mrdnula. Može vas recept bukvalno spasiti. Prvenstveno za razne dekoracije, moje se nisu mrdnule 5 dana u frižideru.   

Sastojci

500 ml slatke mlečne pavlake 36 % m.m.
4 kašike šećera u prahu (prosejanog)
1 kašika gustina (prosejanog)
1 kašičica vanilinog extrakta ili esencije

Priprema

1.

U malu šerpicu sipati šećer u prahu i gustin i oko 110 ml slatke pavlake (u mom slucaju polovina pakovanja). Izmešati žicom za mućenje i staviti na ringlu, ugrijati do vrenja miješajući konstantno i kad blago počne da vri tako još nekoliko sekundi dok se ne zgusne.

Prekriti plastičnom folijom površinu smjese i ostaviti da se ohladi do sobne temperature ili ohladiti iznad hladne vode(posuda sa smjesom u posudi od hladne vode).

Dodati vanilu i promešati.

2.

Ostaviti u frižider da se ohlade posuda i žice za mućenje oko 15 min.

Preostalu slatku pavlaku(sipati u hladnu posudu, mixati na najnižoj brzini 1,5 min, pa na malo većoj 30 sekundi, pa na sledećoj 30 sekundi) izmutiti do momenta kad se  tek formira pjena i tragovi miksera počinju da se vide. Dodavati po kašiku smjese sa gustinom i mutiti neprekidno pri srednjoj brzini (kod mene 3), brzo i dok se ne formira čvrsta pjena i smjesa ne poveća u volumenu. To sve kratko traje, paziti da se ne premuti jer će se pretvoriti u maslac. Sipati u poslastičarsku kesu i nanositi ruže sa nastavkom 1M od Wiltona. Najbolje je nanositi tog dana kad treba da se iznese torta i sigurno bez problema će izdržati cijeli dan. Možete ukrasiti po svojoj želji ili samo poravnati. Prijatno!

3.

  Napomena:

- ova količina je dovoljna za samo gornji deo prečnika 24-25 cm, za celu tortu bi vam trebala 1,5 doza 

- Ohladiti i sobu u kojoj se radi ako se radi leti, smesa od gustina ne sme da bude mnogo toplija od slatke pavlake da se ne bi pojavile grudviice

- koristila sam imlekovu slatku pavlaku

- šećer u prahu C

- gustin ili skrob Dr. Oetker

- mixer je ručni i pošto ima od 1do 5 i turbo brzinu  mutim na 3 pa 4  pa 5 to prilagodite svom mixeru

- zbog dodatka vanilinog extrakta boja nije čisto    bijela, pa ako želite umjesto 1 kašike šećera u prahu stavite 1 kašiku vanilinog šećera ili stavite neku drugu bezbojnu esenciju recimo limun esencija je bezbojna

4.

Za tortu na slici evo ..recept.

Evo i link za ruže kako se formiraju..OVDE.

  • Dekoracije(24)
  • Dekoracija(14)
  • Savjeti(6)
  • Dekoracija-torte(4)
  • Dekoracija-torti(3)
  • Šlag(3)
  • Dekoracije-torte(2)
  • Slag-dekoracija(2)
  • Ukrasavanje-torti(2)

71

Napomena stoji jer je najbolje uvek sve najsvežije zar ne. Ko radi za prodaju treba tako da uradi, kao i ko pravi za goste, jer bar meni nije bitan izgled ako je za svaki dan. Najbolje isprobajte na nekim mafinima pa ako vam se svidi pravite za goste, možete prepoloviti sastojke.

U uvodu pise da ruze ne mrdaju pet dana, zasto onda napomena u receptu da se ukrasava dan pred sluzenje i da izdrzi cijeli dan?

Radila sam duplu mjeru za tortu na kat, donji dio 28 cm a gornji 18 i bilo mi je taman... Mozda nekom dobro dode i ovaj podatak.... Cure samo hrabro , jednostavno je za napraviti ako radite bas sve po receptu...

Ovako je ispalo drugima