Moj profil

Ružice od ratluka

20 minuta
516

Ovu masu radim već godinama a služi mi za oblaganje torti,izradu cvijetića i figurica…Sviđa mi se više nego bilo koja masa jer je poput plastelina.Ovdje ću vam u fazama predstaviti izradu ružica,malih i velikih.

Ovu masu radim već godinama a služi mi za oblaganje torti,izradu cvijetića i figurica…Sviđa mi se više nego bilo koja masa jer je poput plastelina.Ovdje ću vam u fazama predstaviti izradu ružica,malih i velikih.

Sastojci

25 dkg ratluka od ruže
jestiva boja

Priprema

1.

Ratluk stavite u jednu posudu i pospite sa malo šećera u prahu

2.

Dobro ga zgnječite rukom dok se ne spoji u jednu masu

3.

U ovoj prvoj fazi vam je skroz zaljepljen za ruke

4.

Skinite ga sa ruku i pospite sa još šećera(još u posudi radite) dok ne dobijete finu masu koja se neće lijepiti za ruke

5.

Podlogu obilno pospite šećerom u prahu, stavite tijesto na šećer, posipajte i odozgo i mjesite tako dugo dok ne dobijete masu poput plastelina

6.

Boju možete dodati na početku ili na kraju

7.

Ukoliko ćete cijelu masu bojati u jednu boju možete ju odmah dodati a ako će biti u više boja onda pojedinačne dijelove bojate kasnije

8.

Ako ćete masom oblagati tortu, pospite podlogu šećerom u prahu i oklagijom razvaljajte tijesto.

9.

Kada je masa na torti, stavite na vrhove prstiju malo ulja ili vode pa pređite peko mase da nestane šećer i da masa dobije sjaj.

Posluživanje

Omjer ratluka i šećera je vjerojatno drugačiji.Sigurno ćete trebati više šećera ovisno i kakav je ratluk i kakva je vlaga u zraku.Ja ga nikada ne važem nego mijesim dok ne dobijem podatnu masu s kojom se može lijepo raditi.Ukoliko vam se kasnije kod izrade ružica i malo lijepi,imajte malu hrpicu šećera pri ruci i slobodno si pomozite i uvaljajte komadiće u njega.Šećer se svakako istopi.Još jedan savjet za oblaganje torti.Masu nemojte pretanko razvući jer bi mogla pucati,pa za neke veće torte si odmah pripremite više ratluka.

  • Dekoracije(30)
  • Dekoracija(12)
  • Ukrasi(5)
  • Fondan(4)
  • Ukrasi-za-torte(3)
  • Isprobano(3)
  • Ukrasavanje(3)
  • Ratluk(2)
  • Masa-za-modeliranje(2)

68

jel se na tortu mora prvo staviti krema pa onda "ticino" od ruža ili se torta ne treba premazati kremom??

Mogu li ovom smjesom obloziti tortu od mrkve na koju gore ide krema od krem sira i bijele čokolade?

jedva čekam da svane i da odmah idem po materijal i probam ovaj recept,znam da će biti dobro a ratluk od vanile sam baš neki dan imala u kuhinji.