Moj profil

Salama u oblatni

60 minuta
144

Ovo je omiljeni kolač mojih sinova i supruga. Mjerila sam si vrijeme i točno mi je trebalo sat vremena da napravim kremu na pari i zarolam svih pet oblatnih. Znači brzo, ne prekomplicirano i puno ispadne i što je najvažnije jako, jako fino.

Ovo je omiljeni kolač mojih sinova i supruga. Mjerila sam si vrijeme i točno mi je trebalo sat vremena da napravim kremu na pari i zarolam svih pet oblatnih. Znači brzo, ne prekomplicirano i puno ispadne i što je najvažnije jako, jako fino.

Sastojci

Krema
7 cijelih jaja
20 g kakao
450 g drobljenih petit keksa
2 žlice ruma
250 g margarina
Oblatne
5 listova velikih oblatni

Priprema

1.

U posudi koja može na paru dobro se izmiksaju jaja i mljeveni šećer te doda kakao. Posuda se stavi na paru i uz lagano miješanje kuha 10-ak minuta. Kad se krema zagrije dodam čokoladu za kuhanje i nastavim kuhati.

2.

Istovremeno na mašini za mljevenje oraha, na nastavku za krupno mljevenje, propustim orahe i petit kekse.

3.

Kad se krema zgusne, maknem je s pare i prvo stavim orahe i promiješam, a zatim margarin izrezan na listiće i dobro promiješam, kuhačom, ne treba mikserom, topla krema brzo rastopi margarin. Na kraju umiješam mljevene petit kekse i rum. Mogu se staviti i grožđice, ali moji dečki ih ne vole, pa ih ja nikada ne stavljam.

4.

Dvije kuhinjske krpe se namoće, ocijede i u njih se stavi list oblatne. Najbitnije je da se na oblatne pazi i svako malo provjerava da li se mogu zarolati, jer ako se previše namoće ne da se lijepo namazati krema niti zarolati.

5.

Krema se namaže ravnomjerno na cijelu oblatnu (na rebrastu stranu) i pažljivo zarola pazeći da bude dobro stisnuta da ne bude praznina kada se narežu šnitice.

6.

Namažu se sve oblatnih, kreme ima taman za pet velikih oblatni.

7.

Stavi se u hladnjak i kad se krema stegne i oblatna osuši može se rezati.

8.

Izrada u kolažu

Posluživanje

Najviše volim kod ovog kolača što se može narezati puno šnitica, lako se može transportirati i lijepo slagati, jer oblatna dobro drži kremu. Može se i zamrznuti, ja zamotam svaku štangu u prozirnu foliju i s njom u doboko smrzavanje. Kad se najave gosti, izvadim sat prije da se odledi i narežem.
Isprobala draga kumica balazinka

  • Oblatne(7)
  • Oblande(3)
  • Sitni kolači(3)
  • KOLAČI- SITNI(1)
  • Slava(1)
  • Cokoladni kolac(1)
  • Krema(1)
  • Grožđice(1)
  • Salama(1)

8

Lijepo a sigurno i jako ukusno!

ma predivno, tko zna zna prava majstorica! super su i odličan recept!

Jako lijepa i fina salama!