Moj profil

Salvetna tehnika za početnike..découpage..

543

ima već na Cool stranici, ali ovo stavljam više zbog jeftinije varijante ljepila nego zbog same tehnike i vježba je obićna kutija od cipela, od pošte onih kuverti duža kutija (iz ureda) koje se bacaju…,krasne su i drvene kutije, a mogu poslužiti za odlaganje sitnica za uskrs, božić, za pribor konac.. ručni rad itd..
a ovo je moj recept shvatila naknadno 50-ti recept i to antirecept…

ima već na Cool stranici, ali ovo stavljam više zbog jeftinije varijante ljepila nego zbog same tehnike i vježba je obićna kutija od cipela, od pošte onih kuverti duža kutija (iz ureda) koje se bacaju…,krasne su i drvene kutije, a mogu poslužiti za odlaganje sitnica za uskrs, božić, za pribor konac.. ručni rad itd..
a ovo je moj recept shvatila naknadno 50-ti recept i to antirecept…

Sastojci

1 kutija od cipela, tenisica malo bolja tj. čvršća ili
1 kartonska kutija iz ureda, drvene kutije
može od nesica(glorija) platićne kutije od marga ili sira, one duguljaste od epruveta
od raznih parfemčića , kutijice od ljekova i sl.
1 drvofiks
1 kutija ljepila u prahu za tapete
teglica ili plastična kutija sa poklopcem
salvete, kist i
HTJETI tj. imati volju

Priprema

1.

Umjesto skuplje varijante ljepila … evo kako sam ja počela s jeftinijom varijantom:::umjesto art potch kojeg ima u tri varijante: bez sjaja mat; sjajni i sa šljokicama ja sam se učila sa ovim ljepilom i danas kad nemam a art potch je i skup. Iako oni koji drže radionice ne vole i ne priznaju ali za dječje radosti u vrtiću i školi roditeljima će dobro doći i ovaj način..

2.

*Priprema jeftinijeg ljepila*Uzmi pola šalice od 2 dcl za prvi put i jednog i drugog ljepila. Ljepilo za tapete je u prahu pa ga dobro razmuti sa vodom i onda dodaj malo ljepila od drvofiksa (tekućeg bijelog) i malo vode da se razmuti i dobije smjesa malo rjeđa kao med ili malo gušča kao za palčinke (to već drugi put imaš bolji osječaj). kad napraviš ljepilo pospremi npr. u staklenu teglicu s poklopcem. Ovo ljepilo može stajati i do 20-tak dana.Ako je pregusto razrjedi s malo vode. 

OVDJE u  svim varijantama Lak-Ljepila  je  antirecept o svim lak-ljepilima, jednostavnim kao kaširanje  do dvokomoponentih  varijanti za raspucavanje... 

3.

Pripremi salvete: odvoji 2-slojne ili 3-slojne salvete (rub malo počupkaj lakše se odvoji) i onaj gornji najaće odštampani dio ljepi kistom , bolje je sa žutom dlakom na pripremljenu i očišćenu kutiju od papirića.. cijene.. ako je velika razlika u boji ofarbaj ili temperom ili ako imaš akrilnu boju najsličniju kutiji tj. predmetu koji ljepiš)........

4.

Prvo napravi unutarnji dio tj. poljepi salvete i kad se osuši onda vanjski dio ili obrnuto.Ako je kutija ljepa iznutra onada samo izvana, a unutarnji dio poljepi fino do 2 cm uz rub.Ljepi tako da salvetu staviš na kutiju i žutim kistom umoćenim u gornje ljepilo ideš nježno iz sredine prema rubovima i nježno ako se salveta nabora poravnaš nježno prstima i kistom, i onda drugu salvetu do nje i tako dok sve ne poljepiš.

5.

Nek se osuši, i kutija je spremna za odložiti sitnice za poklon i već što vam padne na pamet.

6.

2006 godine sam na poklon dobila kutiju od prijateljice Bibe koja me naučila raditi anđele i meni se dopalo, pa mi je pokazala ljeplenje s ovom verzijom ljepila. Onda sam otišla na tri radionice u Petrinjsku za antiku te schabby šik i pa u Aveniju Vukovar za fimo masu i imam ove krasne ukraseod fimo mase

8.

Košara od pruća stara dobila je novo ruho sa cvjetićima salveta Albert Royal  i jaja u istom tonu

Kutija i stalak za žlicu,

9.

HVALA VAM  NA POVJERENJU i što ste isprobali ovu tehniku i učinili me sretnom..

ISPROBALA snowgirl-bih Snježana Hvala ti
još novih kutija snowgirl-bih...

Lily-cool je prekrasno napravila  uradak sa lavandom..

krasne daske od  snowgirl-bih

Posluživanje

Opširnije o ovoj Salvetnoj – Découpage tehnici su već stavile antirecept super cool diana i kalipso te
peci-pec na ovim stranicama sam pronašla ovo, ako sam nekog izostavila nije namjerno i s dužnim poštovanjem se ispričavam..
Pročitajte radove od svih i ako imate VOLJU onda će sve biti sve lakše.. i treba HTJETI….(za mene je to veika riječ)...

  • Decoupage(22)
  • Kreativni-kutak(7)
  • Salvetna-tehnika(6)
  • Dekupaz(6)
  • Kreativa(5)
  • Salveta-tehnika(5)
  • Hobby(4)
  • Kreativno(4)
  • Kreativnost(3)

64

kudravelasi ♥zahvaljujem za fotke uz antirecept..poslije ću pogledati radove  uz lijep pozdrav..♥.❤️

Evo i ovdje sam dosta toga poslagala u Vašu galeriju. Ima tu svega...i početničkih radova i malo ozbiljnijih😎

lidiacooks101 😉   #60    drvofiks  je ljepilo za drvo

Ovako je ispalo drugima