Moj profil

Sarlotica tropsko ostrvo

5
Sarlotica tropsko ostrvo

Jedan zanimljiv nacin prezentiranja ostataka, tropsko ostrvce.

Jedan zanimljiv nacin prezentiranja ostataka, tropsko ostrvce.

Sastojci

1 zdelica sarlote po izboru
~100 g putera
Bailey’s
~100 g badema
kokos+zeleni caj u prahu
Palme
3 deblje cvecarske zice
15 parcica tanke cvecarske zice
zelena i smedja cvecarska traka
sirup od zove
~250 ml voda
malo plave boje

Priprema

1.

Umutite kesten pire, puter i Bailey’s, umesajte mlevene oljustene bademe. Na centar tanjira iskrenite zdelicu ostataka od sarlote , moze bilo koja, bitno samo da se ukus slaze sa kestenom. Premazite delom od kestena i oblikujte ostrvo, i delimicno ga pokrijte kokosom pomesanim sa zelenim cajem u prahu. Stavite u frizider.

2.

Pripremite sok od zove tako sto razredite zeljenu kolicinu sirupa da dobijete oko 250 ml soka. Potopite listove zelatine u vodu da omeksaju, i zatim ih rastopite sa malo vode na laganoj vatri neprestano emsajuci da se dobro rastope, pa ih umesajte u sok. Ostavite sa strane ali van frizidera.

3.

Zatim napravite palmice. Za listove, stavite parce tanke zice (#28) na zelenu cvecarsku traku, preklopite tako da je zica u sredini i prstom predjite preko trake da se gornja i donja strana spoje. Isecite oblik lista i napravite reckice, pa savijte zicu u zeljeni polozaj. Ponovite za ostale listove. Za stablo palme, omotajte deblju cvecarsku zicu (#18, jednostruko ili savijeno na pola) smedjom cvecarskom trakom, i smedjom cvecarskom trakom pricvrstite pripremljene listove, ovako

4.

U medjuvremenu je zele poceo da se steze, pa uspite malo u tanjir oko ostrva, vratite u frizider. Kad se stegnulo, uspite jos malo zelea pa vratite u frizider da se stegne i tako dok ne postignete zeljenu kolicinu “vode” oko “ostrva”. Dno palmi omotajte prozirnom folijom ili utaknite u slamku pa onda u tortu, oko ubodenih mesta malo zamaskirajte kremom, i ostrvce je gotovo.

  • Dekorisanje-torti(1)

3

bas lijepo!

Ovo zimi dobro dodje :))

prekrasno!

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)

Recepti koji koriste slične sastojke

Tortica zamak od peska
alek

Tortica zamak od peska

Slični recepti, a opet različiti

Kivi kolac
Minty

Kivi kolac