Moj profil

Šećer aromatiziran koricom agruma i vanilijom

33

ovo je više ideja, nego recept i još jedan od dobrih savjeta kako sačuvati koricu od domaćih, neprskanih agruma. Ja baš volim imati pri ruci ovakav šećer. Savjet: Koristite samo domaće, nešpricane korice!

ovo je više ideja, nego recept i još jedan od dobrih savjeta kako sačuvati koricu od domaćih, neprskanih agruma. Ja baš volim imati pri ruci ovakav šećer. Savjet: Koristite samo domaće, nešpricane korice!

Sastojci

100 gr šećera (može smeđi, može bijeli)
1 mahuna vanilije ili 1 bourbon vanilin-šećer
3 naranče (samo korica)
1 veliki ili 2 manja grejpa (samo kora)
1 srednji limun (samo kora)

Priprema

1.

Na najsitniji dio ribeža naribajte koricu naranče, limuna i grejpa (odnosno, ono što imate). Odmjerite šećer i stavite ga u manju posudicu u kojoj ćete miješati sve sastojke.

2.

Prepolovite mahunu vanilije i lagano sastružite sjemenke te ih dodajte u zdjelicu sa šećerom ili samo ubacite vanil-šećer i dobro izmiješajte.

3.

U šećer dodajte naribane korice i dobro izmješajte. Ne brinite ako se lijepi, korica ispušta svoja ulja te zbog toga dolazi do ljepljenja.

4.

Posudicu dobro zatvorite, pohranite u hladnjak te koristite u svim prilikama kad vam zatreba (za kolače, kreme, palačinke, voćne salate, sladoled i sl.)

Posluživanje

ČUVANJE:

Ovako pripremljen šećer možete čuvati i do par mjeseci na hladnom i tamnom mjestu, samo pripazite da svaki put smjesu uzimate čistom žlicom i da po upotrebi dobro zatvorite posudicu.

Uživajte u svom home-made aromatiziranom šećeru ili ga lijepo upakirajte i poklonite dragim ljudima.

Kako god bilo, NE BACAJTE KORU DOMAĆIH, NEŠPRICANIH AGRUMA jer se u današnje vrijeme, kad nam voće stiže tko zna od kuda, radi o pravom blagu!

  • Arome(1)
  • Lilest-isprobala(1)
  • Aromaticni-secer(1)
  • Šećer(1)
  • Začini(1)
  • Zacin(1)
  • Zimnica(1)
  • Isprobano-luli(1)

9

Isprobano😁 ali mislim da neće dugo potrajati jer mi je svako malo prst u tegli i mislim neću doći do faze aromatičnog šećernog bloka😉 fala ti na receptu, mene je oduševio! ❤️

I sad mi je staklenka u hladnjaku..godinama radim ovako, bolje nego staviti u zamrzivač👍

ja ovo naprosto obožavam