Moj profil

Secerna masa za oblaganje torti

15 minuta
282

Ovo nije moj recept vec sam ga nasla na net-u. U zadnje vrijeme secernom masom pokrivam sve moje torte koje uvijek lijepo ispadnu.

Ovo nije moj recept vec sam ga nasla na net-u. U zadnje vrijeme secernom masom pokrivam sve moje torte koje uvijek lijepo ispadnu.

Sastojci

Secerna masa
60 ml + 1 zlica vode
1 vrecica + 1 zlicica mljevene zelatine
8 zlica fruktoze ili glukoze
15 ml glicerina
1 kg kupljenog secera u prahu

Priprema

1.

Vodu (60 ml) zalijete na zelatinu, da nabubri.

2.

Fruktozu stavite u loncic, dodajte jednu zlicu vode i stavite na vatru, morate je otopiti da dobijete gusti sirup (pazite da se ne karamelizira jer ako ne je treba baciti).

3.

Kad se sirup malo ohladi (cca 10 sekundi) dodajte glicerin, malo po malo konstantno mijesajuci. Tu vrucu smjesu dodajte polako u zelatinu i mijesajte da se otopi.

4.

Secer u prahu stavite u duboku posudu i napravite udubinu. Malo po malo ulijevajte smjesu i mijesajte (ne kuhacom kojom kuhate redoviti rucak jer ce pokupiti miris). Uskoro cete morati rukama mijesiti smjesu. U principu iskoristi se cijela kila secera, ponekad ne, a ponekad morate jos dodati.
Smjesa mora biti kompaktna, nešto kao plastelin. Ako ju ne iskoristite u cijelosti spremite ju u vrecicu da nema doticaja zraka. U vrecici moze stajat i duze vrijeme, ali prije upotrebe secernu masu treba stavit sa svom vrecicom u pecnici na 50°C oko 10 minuta. Bojate ju tako da dodate malo po malo boje u smjesu i mijesite dok ne dobijete zeljenu nijansu.
Ako je zelite razvaljat kako biste oblozili tortu radni stol treba posut gustinom da se ne ljepi – ne secerom u prahu.

Posluživanje

Uvijek koristite kupovni secer u prahu, jer ako ga meljete doma nikad ga necete uspijet samljet dovoljno sitno da masa bude glatka.

  • Dekoracije(12)
  • Fondan(11)
  • Dekoracija(8)
  • Masa-za-ukras(3)
  • Šečerna masa(3)
  • Ukrasavanje(3)
  • Mase-za-ukrasavanje(2)
  • Secerna-masa-za-oblaganje-torti(2)
  • Oblaganje-torti(2)

25

masu bojati prehrambenim bojama ima ih kupiti u svakom večem marketu u paketu je 4 osnovne boje a ako si iz zZagreba ima ih u stupniku Stara Karlovačka trgovina Sve i svašta tu ima boja u prahu malo pakiranje 5.kn. ,gel boja po 20 kn.i još hrpu krasnih stvari ,mali savjet kartice ostavi doma da ti muža ne udari srčani kad dođe račun

S čim bojati masu? Extraktom?

ja glicerin ne mogu nigdje da nadjem... pravila sam i bez njega ispalo je ukusno...

Ovako je ispalo drugima