Moj profil

Šibenski odrezak "Uzorita"♥

5 minuta
11

jako fini odrezak od dvije vrste mesa...kako kaže kuharski kanconijer Veljko Barbijeri  odrezak je mesna simfonija okusa i mirisa..

jako fini odrezak od dvije vrste mesa...kako kaže kuharski kanconijer Veljko Barbijeri  odrezak je mesna simfonija okusa i mirisa..

Sastojci

50 dag teleće ruže
50 goveđe pisanice
15-20 dag dalmatinskog pršuta
2 žlice maslinova ilja
1,5 kg krumpira
1 glavica kapule
list peršina

Priprema

1.

Teleću ružu i goveđu pisanicu izrezati na šnicleke  odreske (oko 100 gr svaki šnicl). Između  šnicli ....jedan teleći, a  jedan goveđi šnicl  staviti šnitu pršuta, učvrstiti ražnjićem ili čačkalicom, posoliti i popapriti svježe mljevenim paprom te staviti peći na radelama...roštilju. ili roštilj tavi.  

Povežite drvenim ili metalnim ražnjićima, posolite i popaprite pa ispecite blago na sirovim stranama tako da meso ostane meko, a ne suho. 


2.

Prilog pripremiti tako da se na malo maslaca i maslinovu ulju pirja kapula (crveni luk)  zatim dodamo   mladi prokuhani krumpir, maslac, ostatak pršuta narezan na štapiće. Na kraju dodati masline te posuti se sitno kosanim peršinom.  Ja nisam  tj. imala sam masline ali sam ih zaboravila staviti...

3.

 Recept  je od  rođaka od moje Danči (njena šogi a ) koji radi u  ovom krasnom restoranu u Šibeniku "Uzorita" Bili smo i mi prije par godina i uživali u ovom odrezku,   školjkama...i raznim delicijama na krstikama.

odrescima ili šniclekima ima na Youtoube V.- Barbijeri.

  • Print(1)
  • Gotveni-jadenja-meso(1)
  • Meso(1)

15

smišno mi je sve ovo čitati, gazda Toni redovito kupuje meso u Pivca, a za povrće se samo mogu dobro nasmijati, kupnju obavlja uvijek u Lidlu

gurmanski🙂odlično Anka👋

superkemija.♥ drago mi je za lijepo iskustvo..moja Danči i Karlo  kažu za riblja jela da su im super  da joj je  zadnji put bilo odlično  i za preporuku * zeleni rezanci s morskim jajem*.

ANI ♥ daaa  prilog je super ..

Hvala vam svima na javljanju!!))