Moj profil

Sjokoladefondant- Lava kolac moje Lole

95

Moja cerka Lola ima 14 godina, ali nam odavno pravi nekakve poslastice. Voli da gleda Masterchef Australia, pa nas zacas iznenadi sa nekim lepim kolacicem. Lavom se sladimo vec nekoliko dana.

Moja cerka Lola ima 14 godina, ali nam odavno pravi nekakve poslastice. Voli da gleda Masterchef Australia, pa nas zacas iznenadi sa nekim lepim kolacicem. Lavom se sladimo vec nekoliko dana.

Sastojci

100 gr cokolade
100 gr maslaca
1,5 dl brasna
1 dl secera
3 belanceta

Priprema

1.

Cokoladu i maslac staviti u posudu u kojoj cete praviti citavu smesu. Tu posudu staviti u drugi veci sud u kome je vruca voda, da bi se maslac i cokolada istopili. Kad su se sastojci istopili, izvaditi  posudu sa cokoladom  iz serpe sa vodom. U cokoladu dodavati malo po malo secer uz lagano mesanje. Mesati mutilicom, nikako mikserom. Kad se secer umutio, dodavati lagano brasno, a i dalje mesati. Kad se brasno utrosilo, dodati jedno zumance pa i dalje mesati. Na kraju dodavati po jedno belance dok se svi ne umute.

Sipati u formice, papirne ili kakve vec imate, do 2/3, ne pune.

2.

Ako cete odmah peci, mozete peci 5-7 min, na 200 stepeni, zavisi kakva Vam je rerna.

Ako cete formice zamrznuti potrebno je peci 7-9 min, na 200 stepeni. Ne treba ih odmrzavati vec onako zamrznute staviti u vrelu rernu.

Posluživanje

Kad se izvadi iz rerne treba sacekati jedno 2-3 min, i onda ih pazljivo prevrnuti na tanjir za posluzivanje. Sluziti tople. Moze se posluziti sa sladoledom, i naprimer sumskim vocem.

Lola koristi papirne modlice, zato sto ih je onda lakse izvaditi  na  tanjir. Ona je znala da napravi duplu meru, zaledi ih, pa svaki dan iznese po 2-3, pece ih i tako je videla koja temperatura najvise odgovara.

  • Lava-kolac(2)
  • Lava(2)
  • Kolači čokoladni(1)
  • Chokolada(1)
  • Kolach(1)
  • Kolači(1)
  • Choxa(1)
  • Lava-cake(1)

14

aaaa, Negro, jesi ga pravila?

uspijela bas je dobar

Hvala zinia, sad nam je Lola sefica za macarons👋

Ovako je ispalo drugima