Moj profil

Sneguljica - pahuljica

633

Ovaj postupak kako napraviti pahuljicu videla sam na jedan sajt...evo i vama ovde na usluzi ko nije negde na drugo mesto video, neka stoiji i ovamo na coolki, sto da ne?

Ovaj postupak kako napraviti pahuljicu videla sam na jedan sajt...evo i vama ovde na usluzi ko nije negde na drugo mesto video, neka stoiji i ovamo na coolki, sto da ne?

Sastojci

600 gr. brasno
20 gr. zvezi kvasac ili 7 gr, instant
1 zlicica pecivo
100 ml. jogurt ili kiselo mleko
200 ml. mleko + 100 ml. ulje
2 zlicice soli
Za unutrasnjost, premazivanje i posipanje
zavisi koliko ste zamesili i koliki vam kalup za izrezivanje sunka
za posip susam, curekot, kim, krupna so, laneno seme, mak...

Priprema

1.

Rastvorite kvasac u malo mlakog mleka, dodajte mu i neku kasiku brasna. U jogurt ili kiselo mleko rastvorite pecivo. Od ostale sastojke zamesite testo , a sa uljem domesite- treba da dobijete jedna fina struktura testa, nit je tvrda nit je mekana.Ostavite da udupla svoj obim - znaci da stasa.

2.

Narezite suvomesnati proizvod koji ste izabrali na sasvim tanke snite - morate da nadjete ili modlu ili jednostavno jedna casa na koja sirina od te iste odgovara sa sirinom snite od suvomesnato.

Kad je testo gotovovo, na pobrasnjena radna povrsina sa okjlagijom razvalite na tanku koru - secite krugove. Na jedan krug od testa stavite parce od suvomesnato - iznad nje jos jedan krug od testa. Isecite na osam kraka, tako sto sredina nek ostane niezrezana - ona je spoj svih krakova. Sa zavrnete jedan krak levo - odma taj do nje- desno- stisnite sa prstima da se priljubi taj spoj. Tako uradite sa sve krakove,  - to je to! znaci redot tako sve dok testo ne potrosite. Premazati, posipite sa posip koji ste izabrali i pecite oko 15-20 min, na 200 stepena. 

Posluživanje

Ovo pisem tako na brzinu, nisam valjda nesto propustila. Ako ima nesto nejasno pisite... ja cu da vam rado odgovoriti,..

Radi zapazavanje forme ovo testo nije ima malo drugaciju struktura....samo hrabro i da znate.. jesstivo je.....a praznici polako ali sigurno vec su na nas prag.... Uzivajte i pozdrav za sve vas!

  • Peciva(18)
  • Pecivo(17)
  • Dizano(3)
  • Peciva-slana(2)
  • Testo(2)
  • Dekoracije(2)
  • Slano(2)
  • Kruh i peciva(2)
  • Brankai-probala(1)

97

Jako lijepo izgleda,moram probati  napraviti isto ili bar slično 🙂

ааа, овде гледам коментарот... ти благодарам многу, а ми го направи кефот со тоа што рече дека ова е прва слика иако многупати правени... мило ми е, ем и драго. 🤗

Prvi put slikani, a bezbroj puta pravljeni - cest su ukras mog stola.👍

Ovako je ispalo drugima