Moj profil

Sok od jabuke i mrkve

10

od namirnica za ovaj sok, dobije se oko 9 litri (manje-više) finog, gustog domaćeg soka koji kod mene nestane u roku dva dana :).

od namirnica za ovaj sok, dobije se oko 9 litri (manje-više) finog, gustog domaćeg soka koji kod mene nestane u roku dva dana :).

Sastojci

2 kg jabuka
1 kg mrkve
2 komada limunske kiseline (dvije vrećice od 20 gr)
7 l Vode

Priprema

1.

jabuke i mrkve ogulimo , narežemo na kockice i stavimo kuhati....svaku namirnicu u posebnom loncu jer jabuke su prije gotove.

u poseban lonac staviti vodu i šečer i kuhati dok voda ne zakipi. kada zakipi , zgasiti. kuhane jabuke i mrkve vaditi iz vode u kojoj smo ih kuhali, i miksati u blenderu(u ovom slučaju ih možemo pomiješat).kada mrkve i jabuke vadimo iz vode u kojoj su se kuhale,moramo obartiti pažnju da li ćemo ih ocijediti do kraja ili ćemo ih u blender staviti sa malo te vode.u ovom koraku ovisi količina soka na kraju cijelog procesa tj. da li ćemo dobiti nešto više od predviđene količine koja inače ispadne. ja sam jednom dodavala malo te vode i bio mi je malo prevodeni :). izmiksanu smjesu dodamo u onih 7 litara prokuhane vode sa šećerom i mješamo. to sve ponavljamo dok ne potrošimo sve kuhane jabuke i mrkve. pošto nemam tako veliki lonac, ja vodu sa šečerom prokuham u dva lonca i sve izlijem u veliku plastičnu posudu(škaf), koju sam prije toga dobro oribala ;). onda u tome sve miješam , jabuke, mrkve i na kraju dodam limuntus i vanili šečer...

sok pretočiti u boce koje moraju ostati  otčepljene da se sok skroz ohladi. tek kad je sok hladan , začepiti i spremiti u frižider. prije upotrebe obavezno promučkati , jer se talog spusti na dno.

2

Drago mi je da ti se sviđa. Upravo sam ga završila, pretočila u boce i hladi se. 🙂

ja sam pravila sok je pantastičan 

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)