Moj profil

Španske ptičice

13

U mojoj obitelji se gotovo tradicionalno jedu na staru godinu. Pohana kombinacija slano-kiselog okusa odmah će nadoknaditi količinu utrošenog vremena za pripremu.

U mojoj obitelji se gotovo tradicionalno jedu na staru godinu. Pohana kombinacija slano-kiselog okusa odmah će nadoknaditi količinu utrošenog vremena za pripremu.

Sastojci

Palačinke
1/2 litre mlijeka
po potrebi brašna
Smjesa za punjenje
1 pakovanje bijelog pilećeg mesa
mala teglica crvenih kiselih paprika
mala teglica kiselih krastavaca

Priprema

1.

Razmutite jaja, dodate mlijeko, prstohvat soli i brašna koliko pita da dobijete željenu gustoću smjese za palačinke (tako ih ja radim). Palačinke pržite na ulju s obje strane.

2.

Skuhate piletinu, najbolje je iskorištena ako od nje napravite juhu.
Kad je kuhana, narežete ju što je sitnije moguće, gotovo kao da je mljevena. Najbolje ćete to učiniti ako nožem režete okomito na smjer žilica, iliti mišića, ili čega već.
U usitnjenu piletinu dodate kiselo vrhnje, te papriku i krastavce narezane na kockice, 0, 5×0, 5 cm. Količinu vrhnja, paprike i krastavaca, te soli, odredite sami, po okusu.

3.

Željenu količinu smjese stavljate u palačinke, na sredinu, te zamatate. Ja ih motam kao pismo – prvo savijem doljnji dio pa lijevi i desni, pa onda gornji preko svega. Tako dobijem lijep oblik pravokutnika.

4.

Palačinke tada umačete u brašno, jaja, pa u mrvice, i pohate kratko, na vrućem ulju, s obje strane.

5.

Gotove španske ptičice servirate tople ili hladne, sa kriškom limuna.

6.

Dobar tek.

Posluživanje

Možete staviti bilo kakvu kiselu papriku, ali zbog dekoracije meni su najdraže kockice crvene paprike.
Jako su fine i tople i hladne, mogu stajati par dana, a ako po njima iscijedite limun, mmmmmm….

Možete ih i zamrznuti, tako da ih završite gotovo do kraja – umočite u brašno, jaja i mrvice, zamrznete, pa ih po vađenju iz zamrzivača samo stavite na ulje i pržite.

  • Palacinkalice(1)
  • Piletina-na-100-nacina(1)
  • Kokos-palacinke(1)

9

Lepi su mi sastojci,sigurno je preukusno!

Moje originalne su slične tome, samo umjesto vrhnja ide majoneza i nema crvenih paprika, ali svidja mi se ova kombinacija, svakako kopirama i probavam. A za mjere se ne moras brinuti, vidjela si da ni ja nisam stavila mjere, jer isto tako od oka stavljam…pozz ;)) P.S. i 5 naravno

Jako dobro, samo me naziv posjeća na španke ptice koje se prave od junečih ili goveđih šnicela ,koje se pune sa peštom, kiselim krastavcem i karotom.

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)