Moj profil

Svemocni krastavac

125

Jos mnogo nacina gde se moze upotrebiti krastavac.

Jos mnogo nacina gde se moze upotrebiti krastavac.

Sastojci

malo vremena

Priprema

1.

Krastavac sadrzi vecinu vitamina koji su vam dnevno potrebni; B1, B2, B3, B5, B6, folne kiseline, vitamin C, kalcijum, gvozdje, magnezijum, fosfor, potacijum i cink.

2.

Osecate se umorni po podne? Uzmite krastavac koji ima u sebi grupu vitamina B i ugljene hidrate koji ce vam pomoci da se osecate bolje satima.

3.

Umorni ste od vaseg ogledala u kupatilu koje se stralno magli pri kupanju? Isecite krastavac na listice i premazite ogledalo, odstranicete maglu sa ogledala i dace vam taj osvezavajuci miris.

4.

Hocete da se “oslobodite” celulita pre nego sto podjete na bazen? Uzmite nekoliko kolutova krastavca i utrljajte ih u problematicni deo nekoliko minuta, takodje radi istu stvar na borama.

5.

Ako imate glavobolju, ili ste popili vise nego sto ste trebali, pojedite nekoliko kolutova krastavca, probudicete se osvezeni bez glavobolje

6.

Na dijeti ste, ali ste gladni i hteli bi ste nesto da pojedete, jedite krastavac, utolice vam glad.

7.

Imate vazan sastanak a nenmate imalin da ocistite cipele, nekoliko kolutova krastavca ce vam ocistiti cipele.

8.

Nemate cime da podmazete sarku koja skripi? Uzmite parce krastavca i protrljajte dobro deo koji skripi, zvuk ce nestati a sarka ce biti podmazana.

9.

Imate puno stresa a nemate vremena ili mogucnosti da odete da se relaksirate? Isecite ceo krastavac i stavite ga u serpu sa vrijucom vodom, naparite lice i osecate se bolje.

10.

Rucali ste, nemate zvaku ili neki mint za osvezenje usta, kolut krastavca ce te staviti na gornje nepce, sa vrhom jezika drzite oko 30 sekundi, to ce uibiti bakterije koje vam daju los zadah.

11.

Trebate ocistiti vase slavine, sudopere ili sudove od rosfrajta? Uzmite kolut krastavca, istrljajte povrsinu koju hocete, ocistice vam i vratiti sjaj a nece vam povrediti ruke ili ostetiti nokte.

12.

Slucajno ste napravili gresku pisuci hemijskom olovkom? Uzmite spoljni deo krastavca i polako ce te obrisati svoju gresku, takodje mozete ocistiti markere i bojice, koje deca vole da koriste crtajuci po zidovima

  • Savjeti(5)
  • Krastavac(4)
  • Saveti(4)
  • Zdravlje(2)
  • Savjeti-krastavac(2)
  • Saveti-krastavac(1)
  • Krastavci-sve-sto-niste-znali-a-trebalibi(1)
  • Likeri(1)
  • Razno(1)

28

 Soveti  nikogas  dosta   BRAVO ZORICE, krastavica  bila  navistina  cemokna  ,  ama  bas  za  se ,  blagodaram ZORICE!!!!!!!🙂

Hahaha, ja čitan ono o ogledalu "ako ste umorni od ogledala" pa ga namažite...mislin baš fino, neću se moć vidit kakva san, al dalje piše o zamagljenom ogledalu-ma neka ga, neću trošit krastavce za to nego za salatu.🤢 Živilo lito i krastavci! Znan odavnina da se stavlja na oči radi podočnjaka, da je dobar ka tonik za lice itd. A ovo za kvasac-pa boza se pravi sa kvascen, znali su stari ča je zdravo i bez dr. Hausa...

i da ima vise vode u sebi od lubenice! dakle samo po krastavcima! hvala svekrvi koja ih vec ima u plasteniku pa ih papam cesto.

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)