Moj profil

Ta divna Baklava

8
Ta divna Baklava

Jednostavno da jednostavnije ne može biti...

Jednostavno da jednostavnije ne može biti...

Sastojci

1 pakiranje kora za pite ili savijače
750 g šećera
750 ml vode
700 g maslaca

Priprema

1.

Na dno veće nauljene tepsije staviti 2 kore pa na njih rasporediti mljevene orahe. Nastavite sa slaganjem - 1 kora na jedan sloj (neka duple kore budu samo na dnu). Odaberite tepsiju čije dno odgovara dimenzijama kora, nije dobro da se rubovi kora uvrću.

2.

Nakon što ste sve posložili (na vrh ide samo jedna kora), potrebno je izrezati baklave na rombiće. To je zapravo jedini teži dio posla :)

3.

Otopiti maslac na laganoj vatri pa ga preliti po baklavama. Prelijevajte polako, dio po dio, tako da ujednačeno prodre do svakog dijela.

4.

Staviti peći na 180C otprilike 30 min, tj dok lijepo ne posmeđi. Za to vrijeme pripremiti šerbet - otopiti šećer u vodi, na srednjoj vatri, nije potrebno miješati.

5.

Nakon što se ispeče, baklave zaliti šerbetom, polako da se ravnomjerno raspodijeli i upije,po istom principu kao i s otopljenim maslacem.

Posluživanje

Ukrasiti kriškama limuna da se malo ubije slatkoća.

Dobar tek!

  • Klava-ba(1)

4

Divna baklava ,,ovako je i pravim,samo mi se čini da je 700g maslaca preeeviše. Ja svoju dobro zaputerim ,,da se osjeti okus putera u svakom zalogaju ,a stavim oko 300g. Mislim da je 700 malo previše. Ja također mažem svaku koru puterom posebno ,,jer zaljevanje sa tolikom količinom putera mi baš nešto nije logično. Sve bi samo isplivalo na površinu.

Divna baklava ,,ovako je i pravim,samo mi se čini da je 700g maslaca preeeviše. Ja svojufobro zaputerim ,,da se osjeti okus putera u svakom zalogaju ,a stavim oko 300g. Mislim da je 700 malo previše. Ja također mažem svaku koru puterom posebno ,,jer zaljevanje sa tolikom količinom putera mi baš nešto nije logično. Sve bi samo isplivalo na površinu.

Da nije malo previse 700g maslaca? 🙂

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)

Još recepata za ovo jelo

Baklava sa suhim sljivama
mama1

Baklava sa suhim sljivama