Moj profil

Torta bomba

114

Za one koji vole kremaste torte ova torta je KRALICA TORTE!

Jako ukusna, sočna, fina...

Za one koji vole kremaste torte ova torta je KRALICA TORTE!

Jako ukusna, sočna, fina...

Sastojci

Za koru:
6 žlice šečera
1 vrečica vanili šćečer
5 žlice brašno
1/2 ribana korica naranđe
Za kremu:
1 (250 gr) margarina
10 žlice mljevenih oraha
8 žlice prah šečera
1/2 ribana korica naranđe
Ukrašivanje po želji: čokoladna glazura ili šlag krema

Priprema

1.

Prvo počinjemo sa korom.

6 bjelanka mixamo sa 3 žlice šečera na čvrst snjeg.

U drugu posudicu mixamo 6 žutanjaka sa 3 žlice šečera i šečer vanilom na kremastu smjesu. Postepeno dodajemo brašno mješan sa prašakom za pecivo mješajuči sa pjenačom. Dodajemo orahe i koricu naranže, mješamo sa žlicom. Na kraju dodajemo snjeg od bjelanka i polako mješamo sa žlicom dok dobijemo ujednačenu smjesu.

Koru sipamo u kalup obložen sa papirom za pečenje i pečemo na 170C` - 40 min. Isključimo pečnicu i ne otvorimo dok se ne ohladi kora.

2.

Sečemo koru na pola kao na slici, tako smo dobili dve kore.

3.

Ja uvek dok se kora peče i ohladi pripremim fil.

Mixamo omekšali margarin i dodajemo 3 žlice prah šečera, mixamo. Dodajermo 6 žutanjaka i mixamo. Dodajemo rastopljenu čokoladu, orahe i 1/2 koricu naranđe, mješamo.

Mixamo 6 bjelanke pa dodajemo 5 žlice prah šečera i još mixamo. Čvrst snjeg od bjelanka mješamo sa smjesom za fil polako sa žlicom dok ne dobijemo ujednačenu smjesu.

4.

Prvu koricu složimo na duboku sfernu posudicu kao na slici i punimo je sa filom. Preko poklopimo sa drugom koricom i višak kore polako sečemo.

Stavimo posudicu 2-3 sata u zamrzivač da se dobro ohladi.

5.

Kad se ohladila pažljivo posudicicu stavimo na vrelu vodu nekoliko sekundi (pazite da voda ne ide preko torte). (U vrelu vodu se stavlja da se lakše odvaja torta od posudice).

Pa okrenemo tortu na tanjur.

6.

Dekorišemo po želji, ja sam stavila čokoladnu glazuru i mljevene orase preko.

Može i fondan, šlag šta god želite.

  • Torte(7)
  • Tortica(1)
  • Čokoladna torta(1)
  • Torta od oraha(1)
  • Bombata(1)
  • Torta-bombata(1)
  • Rodjendanska-torta-san(1)
  • Cokoladna-torta-h(1)
  • Orasi(1)

21

Hvala, baš ču probati vašu bombu. A kad peravim torte sa jajam uvjek trudim se da budu sviježe i srečom nisam imala nikada loše iskustvo.

Veliki bravoooooooooo za vas što ste vege i biljojed 👍, ja se veq godinu dana trudim da budem vege i jedem zdravo ali stvarno ne mogu, bez mesa mogu bez problema ali bez mlječnih  proizvoda nonono. 

Lje pozdrav 

Koja je piča o Bombi torti ima puno verzija...ali to nije bitno. Bitno je kao što sam ti rekla da je i ova verzija Bomba torte odlična, a ja ti na pp šaljem recep za verziju kazu pravu, Bombe torte, jer iz nekih drugih razloga ne stavljam recepte. Ali, na pp da, pa ću ti poslati, pa ako ti se bude svidelo isprobaj, zašto ne, i ja ću tvoju sigurno. Ne zameri za komentar ije bilo zlonamerno, torta ti je vrlo lepa po sastojcima i na oko, ali ja imam jako loše iskustvo sa zivim zumancima, u vidu salmonele... pa ih zato ne preporučujem. Što ne znači da svako ima ruzno iskustvo. Ja torete pravim, ali ih ne jedem, ja sam baš biljojed, da te malo nasmejem, vege sam totalno... Srdačno te pozdravljam, a recept ću poslati tebi.

Birsa recept je iz jedne poznate kuharice i torta se baš tako zove  " TORTA BOMBA" a stvarno i jeste bomba ukusna. A za jaje svako ima svoje mišlenje, ja bez broj puta sam je napravila i nikada se ništa nije desilo. Btw hvala za komentar i baš bih htjela videti vaš recept za pravu bombu.

Ljep pozdrav...

Ovako je ispalo drugima