Moj profil

Tortelini romantik

25 minuta

Jedan recept koga sam osobno smislio i sa zadovoljstvom isprobao. Ovaj recept predstavlja sintezu kuhinja Istoka i Zapada.

Jedan recept koga sam osobno smislio i sa zadovoljstvom isprobao. Ovaj recept predstavlja sintezu kuhinja Istoka i Zapada.

Sastojci

za
Jedina
200 grama Tortelina
16 kom Ćevapćića
1 kom Krastavac
50 grama Bamije (okre)
20 grama Kečapa
40 grama Marinade

Priprema

1.

U lonac natočite 2 l vode i stavite da se kuha, a dok se voda zagrijava sitno isječete 50 grama bamije (okre), 10 grama lista peršuna i 1 sveži krastavac. Krastavac siječete na duguljaste listove tanke kao papir.

2.

Kada voda proključa ubacite u vodu 2 PODRAVKA supene kocke, 200 grama tortelina, isjeckanih 50 grama bamije i pustite da se kuha prema uputama proizvođača tortelina.

3.

Dok se tortelini kuhaju na električnom roštilju ispečete 16 ćevapčića.

4.

Bitan je način serviranja, odnosno aranžiranja jela. U jedan kraj tanjura stavite listove krastavca sa malo kečapa u drugi kraj ćevapčiće, a u treći torteline koje izvadite iz vode i ocijedite. Na kraju sve pospete sitno isjeckanim peršinom. Uz jelo servirate i marinadu kojom se po želji sve može preliti.

Posluživanje

Servirati odmah nakon pripreme.

  • Afrodizijak(1)
  • Glavno jelo*(1)

4

Koliko znam za bamiju se u Dalmaciji koristi italijanski naziv gombo ili gumbo. Engleski naziv za bamiju je okra. Bamija je inače prilično dobar afrodizijak. Jede se kuhana obično kao dodatak čorbama od mesa. Latinski naziv za bamiju je Hibiscus esculentus.

hi, oprosti ako ću ispasti glupa ,ali što je to bamija? ima neka zg riječ za to :) lea

nešto mi nije jasno. obzirom da sam rođena u bosni , nije mi jasno u kakvom stanju se stavlja “bamija”, svježa ili predhodno pripremljena.

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)