Moj profil

Tricolori praline

115
Tricolori praline

Mlečna čokolada, mlečni fil sa lešnikom u sredini... tu nema greške

Mlečna čokolada, mlečni fil sa lešnikom u sredini... tu nema greške

Sastojci

Gornji sloj
150g mlečne čokolade
Srednji - mlečni sloj
1/3 dl vode
100g mlečne bele čokolade
20 kom lešnika sitnijih
Tamni sloj
50g kvalitetne čokolade za mešnju

Priprema

1.

Gornji sloj

Istopiti mlečnu čokoladu na pari da ne bi zagorela. Napuniti kalup za praline do 1/3. Protresti kalup levo-desno i udariti njime o sto nekoliko puta da ne bi ostali mehurići. Staviti u frižider na 15-20 minuta da se stegne.

2.

Srednji - mlečni sloj

Vodu, šećer i margarin istopiti na ringli dok se lepo ne sjedini. Skinuti sa vatre i postepeno umešati mleko u prahu. Trebalo bi da vam bude gusto. Ostaviti da se ohladi. Ako procenite da nije gusto i da ce se lepiti za modlu za praline, dodajte malo mlevenog keksa ili mlevenog lešnika.

Istopite belu cokoladu na pari pa u nju dodajte dve kašike prethodno napravljene smese. Sacekajte da se ohladi pa uzimajte male komade te smeše i utiskujte ravnomerno u kalup za praline tako da ne prelazi 2/3 dubine kalupa. Meni je ova masa bila prilično rastresita i mrvila se, ali kad je malo stiskate prstima ona se ujednači, i nije bilo problema pri vađenju pralina iz kalupa.

U beli deo utisnite po 1/2 lešnika.

Kad to uradite možete odmah preći na spremanje trećeg sloja - nema potrebe da ovo vraćate u frižider da se hladi.  

3.

Tamni sloj

Ono čokolade što vam je ostalo od gornjeg sloja vratite na paru i dodajte 50g tamne čokolade za kuvanje da se istopi. Dobro izmešajte da čokolada ne ostane šarena. Napunite kalupe do vrha. Protresite kalup levo-desno i lupite njime o sto nekoliko puta da ne bi ostali mehurići vazduha. Skinite višak čokolade koji je izašao van otvora kalupa da ne bi pralinama kvario oblik kad ih izvadite.

Stavite u frižider na 30-60 minuta da se dobro stegne.

Izvadite iz kalupa i držite ih na hladnom u zatvorenoj kutiji.

Posluživanje

Sigurno ce vam ostati smese koja se pravi za srednji sloj (smese koju dobijamo od vode, šećera, margarina i mleka u prahu - smese od koje uzimamo samo dve kašike za ove praline). Nju možete presuti u teglu i zatvoriti i čuvati za neki naredni put u frižideru.

  • Praline(7)
  • Sitni kolači(3)
  • Praline-fantastik(1)
  • Kolaci-praline(1)
  • Sitni-kolaci-i-rolati(1)
  • Bonboni(1)
  • Kolači(1)
  • Pralini(1)

13

Samo napred 🙂

Ja mislila da su moji kolacici lepi, ali kad sam videla tvoje...😕 Ali, zato sam inspirisana da kupim kalupe za praline i da zasucem rukave!

Odlično izgledaju!

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)