Moj profil

Trokutići od čokolade i kokosa

30 minuta
1.059

U čast dragoj mignonne bez koje ni ovih trokutića ne bi bilo :)

U čast dragoj mignonne bez koje ni ovih trokutića ne bi bilo :)

Sastojci

*Čokoladni sloj*
125 g maslaca
100 g šećera
125 g mljevenih čajnih keksa sa kokosom i čokoladom (Kraš)
žlica ruma
Kokos sloj

Priprema

*ČOKOLADNI SLOJ*
1.

Maslac i šećer otopite na laganoj vatri uz stalno miješanje. Kuhajte 3-5 min, tj. dok ne dobijete gušću homogenu smjesu.

2.

Toj smjesti dodajte mljeveni keks, bademe, čokoladu u prahu i čokoladu koju ste usitnili u multipraktiku (ili naribali) te žlicu ruma.

3.

Smjesu dobro promiješajte da se lijepo sjedini i da se svi sastojci povežu.

KOKOS SLOJ
1.

Vodu i šećer prokuhajte, pa joj dodajte kokosovo brašno i usitnjenu bijelu čokoladu. Dobro promiješajte da se sve sjedini.

2.

Maslac i šećer pjenasto umutite i dodajte smjesi od kokosa. Električnim mikserom izradite smjesu dok ne postane homogena.

3.

Kalup u obliku trokuta (35×9 cm) ili manji pravokutni kalup za kruh lagano namastite, obložite prozirnom folijom pa u njega prvo rasporedite pola količine čokoladne smjese i dobro ju utisnite.

4.

Na čokoladni sloj rasporedite smjesu od kokosa, a zatim ostatak čokoladne smjese. Sve lijepo zagladite i utisnite.

5.

Kalup zatvorite prozirnom folijom i stavite u hladnjak da se smjesa dobro stisne (bar 3 sata). Nakon toga, kolačić izvadite iz kalupa, odstranite folju i režite oštrim nožem.

Posluživanje

Eh sad…budući da je su ovi trokutići čista improvizacija nastala u svrhu isprobavanja novog kalupića kojeg sam dobila na poklon od mignonne, malo sam se preračunala sa sastojcima pa mi je, nakon što sam kalup napunila, ostalo otprilike 1/3 od svake smjese. Onda sam od toga napravila kuglice tako da sam prvo oblikovala male kuglice od čokoladne smjese, a onda sam ih obložila smjesom od kokosa i uvaljala u kokosovo brašno. Presjek kuglica izgleda ovako. Ako vam se ne da petljati s tim kuglicama, a imate nešto veći kalup bilo kojeg oblika, onda preporučam da kolač pravite u njemu i tako ćete iskoristiti svu smjesu.

Još jedna sličica. :)

A evo kako ih je savršeno napravila BikiNL2007: trokutići & kuglice :)

  • Sitni kolači(35)
  • Kokos(16)
  • Nepečeni kolači(6)
  • Trokuti(6)
  • Božić(6)
  • Kolači(6)
  • Kolači bez pečenja(3)
  • Nepeceni(3)
  • Trokutici(3)

73

Ko god je ikad pravio bajaderu i slične kolače, ne bi trebalo da ima problem s ovim. Elem, kalup imam, biće znači i kuglica, super - hvala za ovaj recept!

Jako fini!

Mogu da razumem da neko baci pokvarenu hranu ali kada je baci samo zato što se mrvi to samo pokazuje da nikada nije bio gladan.

Nisam još pravila kolač, planiram uskoro jer jako volim kokos. A pošto nemam taj kalupčić utisnuću smesu u ćoškove neke tepsije ;)

Ovako je ispalo drugima