Moj profil

Ukrašavanje torti

297

Malo uputstvo za ukrašavanje torte za sve one koji žele da obraduju svoje voljeno biće na originalan način

Malo uputstvo za ukrašavanje torte za sve one koji žele da obraduju svoje voljeno biće na originalan način

Sastojci

šlag ili slatka pavlaka
boje
i naravno TORTAAA

Priprema

1.

Iako ukrašavam torte nekih 12 godina na ovaj metod ukrašavanja sam skoro naišla, pa evo uputstva za sve koji žele da usreće nekog na ovaj način.

2.

Nađite neku sliku koju voli osoba za kojoj inače ukrašavate tortu. Poželjno je da bude malo većeg formata.

3.

Masni papir isecite i na neki način učvrstite preko slike koju hoćete da preslikate. Biće nezgodno ako počne da Vam “beži”. Špric za ukrašavanje napunite šlagom i uz pomoć najtanjeg dodatka koji inače služi za pisanje, iscrtajte konture slike ovako . Nemojte da Vas zbuni to što su na slici neki delovi obojeni belim šlagom. Predomislila sam se pa sam ih izbrisala. Problem koji će se sigurno javiti je da se malo teže vidi slika preko papira ali upornost se isplati. Potrebno je da se iscrtaju glavne konture slike da se ne bi posle mučili sa crtanjem istih. Po završetku papir staviti na neku tvrđu podlogu i ostaviti u zamrzivaču nekih 30 min da se šlag zamrzne. Za to vreme tortu staviti na poslužavnik i izravnjati još površinu što je bolje moguće.

4.

Izvaditi sliku iz zamrzivača. postaviti masni papir na tortu tako da strana sa šlagom bude na torti, i veoma pažljivo lagano povlačiti papir od ivice ka sredini tako da crtež ostaje na torti. Malo je nejasna slika ali otprilike ovako. Ukoliko se šlag kida i ostaje na papiru (meni se dešavalo) vratite taj deo papira opet na tortu i ponovo pokušajte da ga prenesete. Nije potrebno da bude baš savršen, možete kasnije gledajući u sliku docrtati sve ono što mu nedostaje, ili još bolje možete preći ceo crtež ponovo ali ovaj put preko onog koji već imate na torti.

5.

Kad ste to uradili, špric napunite šlagom koji ste obojili u potrebnu boju i počnite da bojite delove crteža koji su u toj boji ovako . Možete koristiti nastavak sa zvezdicom ili isti onaj kojim ste precrtavali crtež. Biće malo konfuzno jer će slika na torti biti kao slika u ogledalu.

6.

Obojite i ostale delove . Kad ste sve obojili uzmite neku tamniju boju, obojite šlag i sve glavne crte označite oslikavajući ih tamnijom bojom ovako . Delovaće mnogo bolje.

7.

Kad je sve završeno obojite podlogu u neku boju koja će napraviti kontrast Vašoj slici. Dekorišite ivice torte. Dopišite poruke i dodajte ukrase.

8.

I…...torta je gotova.

9.

Slika iz drugog ugla

Posluživanje

Ukoliko imate neku nesavršenost na dekoraciji torte sakrijte je nekim ukrasom, tekstom ili dekoracijom preko nje.

  • Dekoracije(15)
  • Dekoracija(8)
  • Ukrasavanje(6)
  • Ukrasavanje-torti(4)
  • Dekoracija-torte(3)
  • Ukrašavanje-torte(3)
  • Dekoracija-torti(2)
  • Šlag(2)
  • Torta(2)

27

Hvala puno baš mi je trebao ovakav savjet!👋

Hvala za savjet 👋

Isprobano, ocjena čista 5!

Evo stavljam fotke  svojih pokušaja

Vrlo jednostavno i vrlo efekrno

zahvaljujući ovom receptu u očima svoje djece ja sam majstor za torte, hvala