Moj profil

Ukrasi od prelliva za torte+fondant, part 3, Zvoncica

51
Ukrasi od prelliva za torte+fondant, part 3, Zvoncica

Evo jos jednog primera sta mozete napraviti sa krilcima od prozirnog preliva za torte. Treba strpljenja, ali se isplati.

Evo jos jednog primera sta mozete napraviti sa krilcima od prozirnog preliva za torte. Treba strpljenja, ali se isplati.

Sastojci

Krila
2 zelene florist wire
1 kesica prozinog preliva za tortu
Figurica
1 pakovanje roze fondanta
zeleni fondant
5-7 cackalica
prehambene boje
royal icing
beli fondant

Priprema

1.

Ja sam koristila gotovi Wiltonov fondant, umesto toga moze i marcipan ili secerna masa ili cokolada za modelovanje (ako imate boje na bazi ulja za cokoladu).

2.

Prvo pripremite krila jer trebaju da se osuse za sastavljanje figurice. Oblikujte krila od cvecarske zice, pripremite preliv za torte po uputstvu sa vrecice (ja koristim Dr. Oetkerov), i u vruc preliv umocite krilo i lagano izvlacite. Ako je opnica debela, lako puca i u tom slucaju mozete malo podgrejati u mir\krotalasnoj. Treba da se vrlo sporo vuce. Zatim pazljivo zabodite kraj zice od krila u lopticu od fondanta ili marcipana i ostavite da se krila osuse. Pazite da se krila ne dodiruju dok su mokra jer se mogu zalepiti jedno za drugo i onda pukne opnica.

3.

Prvo oblikujte donji deo tela, od struka nadole. Struk treba biti uzak jer preko njega ce jos ici haljina, ali podnozje moze biti sire da bude stabilno. Zatim oblikujte noge. Zavisi u kakvoj pozi pravite Zvoncicu, ako hocete da sedi kao na slici onda ce van trebati cackalice u delu noge iznad kolena da moze cvrsto da stoji a da se ne naslanja na podlogu. Zatim oblikujte trup (od struka do vrata), ruke i glavu (svaki deo posebno). U trup zabodite tri cackalice, jedna da viri koja ce pridrzavati glavu uspavno. Cackalice su neophodne jer bi ste u suprotnom morali napraviti jako buckastu Zvoncicu da stoji uspravno. Zatim razvaljajte zeleni fondant vrlo tanko, isecite haljinicu i cipelice i zalepite. na telo Zvoncice. Zatim pricvrstite ruke. Ruke je takodje najbolje da imaju unutra cackalicu da bi mogle stajati ispruzene a da se ne iskrive. Svi delovi treba da su se malo prosusili pre sastavljanja ali ne skroz, ako su previse suvi pa se ne lepe, malo cetkicom naneti vode na spoju pa zalepiti.

4.

Zatim zabodite krilca i na kraju pricvrstite glavu. Onda koristeci royal icing nacrtajte oci (prethodno udubite fondant gde ide oko pa samo ispunite supljinu sa royal icing) i usta (za bele zubice), ovako. Takodje mozete koristiti royal icing da dodate detalje na haljini da maskirate spoj za ruke. Ja sam htela i kosu i detalj na cipelicama od royal icing ali je ovde ovih dana velika vlaga pa mi se ne susi, i onda sam se u poslednjem trenutku prebacila da uradim i kosu od fondanta. Kako sam krenula sa belim royal icing sa namerom da ga ofarbam kad se osusi, stavila sam beli fondant pa prefarbala.

5.

Dakle za cipelice napraviti loptiu od belog fondanta i zalepiti na cipelicu. Za kosu Protisnuti beli fondant (ili jos bolje zuti ako krenete odmah od fondanta) kroz cediljku za caj da dobijete tanke niti za kosu i zatim zalepite na glavu zvoncice. Kad se figurica prosusila, cetkicom i prehambenom bojom nacrtajte obrve, usta i oci, i ako treba ofarbajte kosu.

  • Alek(3)
  • Dekoracije(3)
  • Ukrasi(2)
  • Dekoracija-torti(1)
  • Ukrasi-za-torte(1)
  • Fondan(1)
  • Savjet(1)
  • Figurice-od-fondana(1)
  • Dekor(1)

21

Bravo 😁

stvarno ovo je pravo umjetnicko delo.divim se vasem radu.pozdrav iz Makedonije.

Da neznam mislila bih da si završila kiparstvo – divno!!!!!

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)

Recepti koji koriste slične sastojke

Jelkice od fondanta
coolinarika

Jelkice od fondanta