Moj profil

Ukrasi za torte, clivia

13
Ukrasi za torte, clivia

Za ovaj ukras je bio inspiracija Memin prekrasni cvet koji mi se mnogo dopao, pa eto da probam napraviti od gumpaste. Na slican nacin se moze praviti amaryllis, samo je mala razlika u obliku latica, za amaryllis su siljastije. I naravno boje su drugacije.

Za ovaj ukras je bio inspiracija Memin prekrasni cvet koji mi se mnogo dopao, pa eto da probam napraviti od gumpaste. Na slican nacin se moze praviti amaryllis, samo je mala razlika u obliku latica, za amaryllis su siljastije. I naravno boje su drugacije.

Sastojci

Clivia na plavom postolju
6 komada deblje zelene cvecarske zice
krem gumpaste/florist paste
prasnici (6×3) i tuckovi (3)
zuta cvecarska traka
zelena cvecarska traka
zuta i narancasta boja u prahu
nekoliko metalno-plavih tankih cvecarskih zica
satenska plava traka
plavi i beli fondant

Priprema

1.

Za pupoljke, oblikovati pupoljak, nataknuti na zicu savijenu u kukicu, napraviti tri zareza kao latice, i omotati zicu i donji deo pupoljka zelenom cvecarskom trakom. Ostavite da se prosusi.

2.

Za cvetove, na zelenu cvecarsku zicu pricvrstiti prasnike i tucak (treba malo da strci iznad prasnika, a oboje treba da su tanki i savijeni) zutom cvecarskom trakom. Oblikujte kupicu od krem gumpaste, izdubite sredinu, rastanjite prstima donji deo i stavite na non-stick mat, isecite tri latice i rastanjite ih. Posebno razvljajte malo gumpaste i isecite jos tri latice, te ih stavite preko prethodno pripremljene tri tako da se ne poklapaju, i utisnite u sredini. Nataknite na zicu sa prasnicima, popravite malo oblik cveta i omotajte zelenom cvecarskom trakom donji deo i zicu. Stavite da se prosusi, ja obicno sve pobodem u lopticu od marcipana, ovako

3.

Zatim obojiti cvetove bojom u prahu, unutra zutom a spoljasnje ivice latica i donju stranu cveta narancastom. Nisam imala narancastu pa sam mesala zutu i crvenu od razlicitih proizvodjaca, i ta pristup kao sto vidite ne daje bas ravnomernu boju. Kad se mesaju boje istog proizvodjaca inda je uglavno OK jer su zrnca slicne velicine i dobro se izmesaju. Za pupoljke, obojite narancasto sve osim linija koje ste udubili koje treba da budu svetlije. Gotove cvetove provucite kroz vodenu paru (iz cajnika ili iznad serpe) i ostavite da se prosuse, ovako.

4.

Kad su cvetovi suvi, savijte zice pod uglom blizu 90 stepeni i povezujte jedna po jedan cvecarskom trakom da dobijete debelu stabljiku.

5.

Za postolje prvo razvaljajte i isecite oblik od belog fondanta, zatim pomesajte beli i plavi ali tako da ne spoje skroz, pa oblikujte neki ovalni abstraktni oblik u koga cete zabosti cvet. Zabodite cliviu, zatim utaknite satenske masnice na zici i jos nekoliko plavih zica savijte u lukove iznad cveta.

  • Dekoracije(6)
  • Alek(2)
  • DEKORIRANJE(1)
  • Ukrasi-za-torte(1)
  • Fondan(1)
  • Cvetici(1)

3

Jos jedan prekrasan cvetic u tvojoj basti, ali i tortica je vrlo lepa…diskretno ukrasena, tako da cvetici dolaze do punog izrazaja!:)))

Svaka čast draga. Na brzini, na ideji, na dekorativnosti, na akciji… Da napravimo usporedbu

Kao i uvjek supeeer!

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)