Moj profil

Ukrasi za torte, cvetni aranzman

26
Ukrasi za torte, cvetni aranzman

Evo kratkog uputstva kako da se napravi cvetni aranzman, uputstva za razne cvetove sam vec stavila ranije. Cvece se moze napraviti ranije, gumpaste se lepo susi i cvetovi mogu trajati malo duze nego cvetovi od fondanta. Napravljeni cvetovi se cuvaju na suvom mestu na sobnoj temperaturi.

Evo kratkog uputstva kako da se napravi cvetni aranzman, uputstva za razne cvetove sam vec stavila ranije. Cvece se moze napraviti ranije, gumpaste se lepo susi i cvetovi mogu trajati malo duze nego cvetovi od fondanta. Napravljeni cvetovi se cuvaju na suvom mestu na sobnoj temperaturi.

Sastojci

Cvetni aranzman
~60-80 g marcipan mase
bela gumpaste
2 bele cvecarske zice
ukrasna traka
gumpaste lisce po izboru
gumpaste cvece
"Lepak"
grudva bele ili krem gumpaste

Priprema

1.

Opet prvo sto treba uraditi je pripremiti “lepak” tako sto ugrejete gumpaste sa malo vode u mikrotalasnoj, tacne mere nisu bitne jer uvek mozete dodati jos malo vode ako je pregusto ili gumpaste ako je previse retko. Ovo moze da stoji par dana, ako se stvrdne samo malo ugrejati, tako da mozete koristiti “lepak” od ranije od izrade cvetova.

2.

Razvaljajte marcipan masu i oblikujte podnozje aranzmana, u ovom slucaju je ovalno. Tanko razvaljajte belu gumpaste pa oblozite marcipan. Po zelji se sa donje strane moze staviti pek papir isecen u obliku podnozja, da se ukras lakse skine sa torte kad je krenete seci.

3.

Zatim uzmite dve deblje cvecarske zice i ispletite ih jednu oko druge i savijte u zeljeni oblik. Deo koji cete utaknuti u podnozje ostavite malo duzi i savijte tako da bi zica mogla stabilno stajati. Razvaljajte belu gumpaste u traku i zatim presvucite zicu koja ce biti izvan podnozja. dobro dpojite i zagladite, utaknite u podnozje i ostavite da se prosusi. Ako ne stoji stabilno po potrebi postavite oko zice nesto na sta se moze nasloniti dok se osusi, ali ako su duzi krajevi koji idu unutra nece trebati. Kad se drska prosusila, omotajte trakom (na slici je zuta cvecarska traka) i vezite masnicu.

4.

Posto za listove nisam stavljala posebno uputstvo, evo ukratko. Za listove, razvljajte zlenu gumpaste tanko, secite listove i pricvrstite ih na cvecarsku zicu. Ostavte dobro da se osuse, ako zelite da budu savijeni ostavite ih da se osuse u zeljenom obliku sa potrebnim osloncem.

5.

Za sjaj za listove i cvetove imate va metoda, oba su dobri, ali za oba listovi i cvetovi treba da su dobro suvi i posle ih treba dodatno jos malo prosusiti. Metod 1: Naspricajte cvetove i listove uljem u spreju. Listovi se jos bolje sjaje ako su prethodno ofarbani tecnom bojom. Primer listova ruze ovim metodom ima ovde Metod 2: Stavte cajnik da prkuva kad pocne da se dize para provucite cvet ili list kroz paru pazljivo da se ne pokvasi previse. Primer listova ruze ovim metodom ima ovde

6.

Za aranzman sam koristila ruze boje breskve i zute ruze , uputstvo za pravljenje ruza je ovde . zatim jos idu i karanfili, uputstvo ima ovde, narcisi i margarete za koje se uputstvo nalazi ovde . Ranije sam ih radila od fondanta, ako uporedite slike u uputstvu za izradu narcisa i margareta i ove sada videcete da se od gumpaste mogu praviti tanje latice i realisticnije cvece.

7.

Rasporedite prvo lisce, ruze, i karanfile ovako i zatim rasporedite ostale cvetove.

  • Dekoracije(7)
  • Ukrasi(2)
  • Fondan(1)
  • Alek(1)
  • Cvetici(1)
  • Dekorativno(1)

11

Predivan je !!!!!

Ma odusevljena sam, sta drugo da kazem.

Prekrasno…!!!

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)

Recepti koji koriste slične sastojke

Labud torta
alek

Labud torta