Moj profil

Ukrasi za torte- cvetovi kruske

32
Ukrasi za torte- cvetovi kruske

Uputstvo za izradu ukrasa.

Uputstvo za izradu ukrasa.

Sastojci

zelena, bela i smedja gumpaste
6 parcica tanke zelene cvecarske zice (#28)
tanka bela cvecarska zica (#28 ili #30)
9 parcica deblje cvecarske zice (#22)
smedja cvecarska traka
zlatno-smedja, zelena, bledo roze i krem boja u prahu
malo vodke

Priprema

1.

Listovi
Tanko razvaljajte zelenu gumpaste i secite listove i nataknite ihna zicu pa im utisnite zilice. Ostavite ih da se osuse u savijenom obliku. Osusene listove osenciti zelenom bojom, izloziti vodenj pari, iscrtati zilice svetlijom nijansom (pomesati krem i zelenu sa malo vodke pa cetkicom iscrtati zilice) i ponovo izloziti vodenoj pari pa ostaviti da se osuse.
Obojeni listovi

2.

Pupoljci
Oblikujte pupoljak pa ga nataknite na cvecarsku zicu (#22) savijenu u kukicu. Tanko razvaljati zelenu gumpaste, iseci petokraki calyx i nataknuti na zicu pa zalepiti na pupoljak. Calyx osenciti zlatno-smedjom bojom, i vrh pupoljka bledo roze (vrlo bledo). Izloziti vodenoj pari da se boje spoje.

3.

Cvetovi
Od smedje gumpaste i delova bele cvecarske zice prvo napravite prasnike. Od zelene gumpaste napravite kupicu pa razvaljajte donji deo (takozvani mexican hat method, to sto dobijete izgleda kao sombrero), pa isecite petokraki calyx kome rastanjite ivice, nataknite na zicu (#22) i malo ga udubite u sredini pa zabodite prasnike.

4.

Od zguzvane aluminijumske folije napravite zdelice sa rupicom u sredini za susenje cvetova. Tanko razvaljajte belu gumpaste, secite pet latica, rastanjite im ivice i lepite ih jednu po jednu izmedju krakova od calyx, pa ostaviti da se osusi u aluminijumskoj zdelici. Osusen cvetic i calyx spreman za lepljenje latca izgledaju ovako

6.

Sastavljanje

7.

Cvetice i pupoljke spojite cvecarskom trakom u 3 grupice od po 3. Zatim spojite grupice takodje cvecarskom trakom i zatim pricvrstite listove da izgleda kao grancica u cvatu.
Sastavljeno

  • Deko(1)
  • Alek(1)
  • Dekoraije(1)
  • Dekoracije(1)
  • Dekoracija(1)

11

stvarno divno

Nevjerovatno :-)

Savrseno!

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)