Moj profil

Ukrasne sveće

52
Ukrasne sveće

Gosti stižu, žurka samo što nije počela, sve je na mestu - šminka, frizura, muž i deca. Kučići nisu, al dobro ajde. Još samo da isfeniram sveće i svećice pa Nova godina može da počne.

Gosti stižu, žurka samo što nije počela, sve je na mestu - šminka, frizura, muž i deca. Kučići nisu, al dobro ajde. Još samo da isfeniram sveće i svećice pa Nova godina može da počne.

Sastojci

sveća
fen za kosu
salvete

Priprema

1.

Bez šale, dok su vikleri na glavi, a bolje vikleri nego deca, isfenirajte sveću i imate unikatni detalj na stolu ili lep dodatak poklonu. Evo kako....

Motiv isečemo sa salvete prema veličini sveće i želji. Salvete odvojimo ako su višeslojne, treba nam samo prvi, štampani sloj. Prislonimo na sveću, malo potapkamo prstima da se koliko toliko priljubi uz sveću i ne leti. Uključimo fen, moj je neki od 2000w i uključila sam na najjače. Držeći salvetu preko sveće feniramo lagano okrećući sveću i povremeno blago pritiskajući motiv preko voska.

Salveta će se vrlo brzo zalepiti ali i dalje feniramo dok vosak ne krene da je lagano natapa, kako se vosak topi i salveta ga upija tako postaje deo sveće. Sve to s fenom ne traje ni 5 minuta na ovoj duguljastoj maloj običnoj sveći.

Kad se motiv lepo stopio sa svećom popravimo prstima blago gde treba nešto poravnati i to je to. Sveću zabodemo u aranžman pored smrznute jabuke i ne plašimo se da će je otopiti ;)

2.

Koristila sam najobičnije i najjeftinije bele sveće, nisam probala s onima u boji.

Mogu se dodati i šljokice preko salvete dok se još ne ohladi vosak koji je upila, a meni se sviđaju ovako mat.

3.

KORISNA CAKA: Evo kako kaže North u komentaru 19 ,,A da se salveta savršeno priljubi uz svijeću prilikom "feniranja", najbolje je da nakon što ste salvetu stavili preko svijeće, da onda čitavu svijeću umotate sa pek papirom i na jedan kraj stisnete,  i tako fenirate. Evo kako to izgleda   ovo je posebno zahvalno ako su svijeće veće i deblje."

Hvala, Nataša :)

  • Dekoracija(4)
  • Kreativa(3)
  • Ideje(2)
  • Brankai-probala(1)
  • Deko(1)
  • Za-isprobati(1)
  • Bozicno(1)
  • Bozic-dekoracija(1)
  • Zanimljive-ideje(1)

34

Nikako da stignem fotkati,evo bar jedne slicice.Ideja je super.Pozz iz Igala

Hvala vama za ideju i ovaj antirecept. 🙂 Užitak ih je praviti.

Snežo, hvala 🙂

Ljubicicacool, hvala na slikama 🙂

Ovako je ispalo drugima