Moj profil

Ulje za sunčanje ☼♥♪♫

438

Ovaj antirecept je od moje drage prijateljice Verice, i svake godine si ga napravim jer sam jako zadovoljna, prirodno i jeftinije i imam cijelu sezonu:)))

Ovaj antirecept je od moje drage prijateljice Verice, i svake godine si ga napravim jer sam jako zadovoljna, prirodno i jeftinije i imam cijelu sezonu:)))

Sastojci

1 mrkvu naribati
nekoliko zelenih oraha (5-6)
dodatak ☼♥♪♫
cvjetovi nevena ako se ima

Priprema

1.

Ulje maslinovo po mogućnosti domaće staviti u staklenku.  Mrkvu naribati na sitno.

2.

nekoliko oraha zelenih (5-6 zelenih oraha narezati na sitnije. na 2,5 dcl ulja i 1 mrkva) Ako imate dodajte i par cvjetova nevena..

Staviti u staklenku i zatvoriti i nek stoji 40 dana na osunčano  više sjenovito mjesto...ne na jako sunce stavljati jer bi se moglo užestit.. NE smije kondezirati  ako je jako sunce staviti u polusjenu, prozirnu foliju preko i izbockati čačkalicom i staviti poklopac, ne nagnut, ne polegnut i ne nabijen na bocu    a ako zakuha  neće biti štete jer orasi imaju  kiselinu  i zato kuha ako zakuha.. no ja uvijek fržim u polusjeni!!

3.

Ima i brzinska varijanta  da u bočici izmješate 2dcl maslinova ulja i 1/2dcl domaćeg vinskog octa i sok od jednog limuna.. Izmješate i imate brzo gotovo ulje za sunčanje..

4.

Više o mrkvi i još o mrkvi o maslinovu ulju vezano uz sunčanje ;))) i zeleni orasi osim za liker od zelenih oraha o nijima nešto više..

Kantarijevo ulje od brocke  sam prošle godine stavila tj. pomiješala sa ovim uljem  i bilo je odlično...

Ima primjedba da ne na jako sunce stavljati jer bi se moglo užestiti, no već 10-ak a možda i nešto više godina radim ovako (ulje mi stoji na sjeveroistočnoj strani  u lođi  znaći nije prejako sunce)...

5.

Nakom 2-3 tjedna i nakon mjesec dana procijedim i spremim u tamne bočice  i ovako izgleda kao na slici...

Naknadno ubacujem komentare...

#24bosonoga-vz

31.12.10. 17:28

Drage moje, ja ovo ulje koristim već nekoliko godina  i mogu vam reći da je super.Pomiješam ga sa malo ulja za sunčanje iz dučana, a koje ima jači miris kako bi se prikrio miris maslinovog ulja. Nanosim ga uvijek na kožu poslije izlaska iz mora , dok je koža još mokra, jer se tada lakše ramazuje, i ne treba ga količina da namažeš cijelo tijelo. Ujedno je zdravo za kožu. A boja nakon samo 10 dana...čokolada...ma kakav solarij... obično idem na more u 7.mj. a jednom sam završila na hitnoj u 1. mjesecu, pa me prikopčali na EKG, rekla mi je sestra da sam se baš fino posunčala... Dakle, i boja nakon ljeta još dugo ostaje.

Komentar  43vesna85967

21.08.11. 15:22

Smjesu ulja i zelenih oraha radim već nekoliko godina. Sameljem orahe na flajš mašinu (orasi su mladi i zeleni), stavim u staklenku, zalijem s maslinovim uljem i pustim da stoji 2-3 tjedna. Procijedim i stavim u bočicu. Tekučina je tamno smeđe boje. Dodajem je u losione za sunčanje jer nisam ljubitelj ulja na koži. Nakon sunčanja boja je prekrasna. Onak, bakrena, mrak. U pravilu orasi puštaju boju i oni te pofarbaju. Ista stvar su losioni koji održavaju boju nakon sunčanja, samo su oni napravljeni kemijski. Ovo je bar donekle prirodno. Znate isto da je dobro prije sunčanja napraviti peeling cijelog tijela da se skine sloj mrtvih stanica s kože. Da, zaboravila sam reći da mi ulja ostane za sljedeću godinu. Spremim ga na hladno i mračno i koristim drugo ljeto.

komentar #53 od MooCow, Cooharica

20.07.12. 15:31

Anka se neće ljututi   ako uskočim. Gdje si našla mlade orahe? Kod mene su svi već formirali ljuske ispod tankog dijela zelene kore još prije 15 dana!!! Ja sam ovaj puta stavila samo mrkvu i limun, stajalo je 15 dana, procjediš i malo istisneš rukom kroz sitno cjedilo.

Preliješ u flašicu, okreneš je naopako, pričekaš da ulje ode na površinu i malo odmakneš prst da se iscjedi voda, to je to. Ali, nikako ne smiješ na sunce namazana ovom mješavinom ako već nemaš laganu boju, jer ćeš izgoriti.

Ja se kupam rano ujutro 8-10 i kasno popodne 19-21, tada se i mažem tim uljem, ali ako ideš po ''jakom'' suncu trebaš visoki zaštitni faktor.

komentar #57 bu-bu

19.08.12. 09:16

Teta Anka ulje konacno isprobano!!! Alergija mi nije izasla a ja za samo 6 dana na moru dobila najlepsu boju do sad!!! Ne mozete ni da zamislite koliko sam pocrnela!!! 

Ovaj recept treba da prodate nekoj kozmetickoj kuci!! Ovo je najbolje sto sam do sad probala!!!


#145  nanetova kaže: jos jedna super stvar za suncanje je pivo, ja to koristim, imam svijetliji ten pa me od ulje spali sunce (u vecini slucajeva)  a od piva  ne izgorim a super boju dobijem.

Posluživanje

Kako dolazi ljeto znala sam ga već koristiti i nakon 30 dana.
VAŽNO KOD SUNČANJA PRVA DVA DANA NE KORISTITI MASLINOVO ULJE kad malo dobijete boju onda jer maslinovo ulje privlači i možete izgoriti ovo pišem iz vlastita iskustva iako nemam problema jer imam zahvalnu put.
Inaće maslinovo ulje i usput hrani kožu nema isušivanja i kod perutanja kože nakon sunčanja vrlo je zhvalno.
Ulje se može jedino prije nego idete na more ili sunčanje par dana prije nanesti pola sata prije tuširanja da nahranite kožu jer ipak pravo ulje maslinovo ima i miris a koristimo ga i kao kupku za kosu jer fino hrani i kad nemate s ćim skinuti maskaru tu je super maslinovo ulje…

  • Kozmetika(15)
  • Ulje-za-suncanje(14)
  • Suncanje(5)
  • Prirodni-lijekovi(2)
  • Zdravlje(2)
  • Lijek(2)
  • Za-suncanje(2)
  • Cherry-probala-i-toplo-preporucuje(1)
  • Print(1)

152

Maslinovo ulje i limun također savršeno funkcionira. Najbolja kombinacija ako se mene pita

 ♥drago mi je da ste prezadovoljni.. Veseli me vaše zadovoljstvo!!Lijep pozdrav!

Prezadovoljna!Puno pozdrava!

Ovako je ispalo drugima