Moj profil

Zagrebačka pletenica i krumpir sa sezamom

51
Zagrebačka  pletenica i krumpir sa sezamom

Ukusno i dekorativno jelo na posteljici od špinata, blitve ili lobode... Probajte  mladi krumpir  ovako i iznenadit ćete se kako je finoo  zapećeni  hrskavi,  sljubljen sa sezamom..

Ukusno i dekorativno jelo na posteljici od špinata, blitve ili lobode... Probajte  mladi krumpir  ovako i iznenadit ćete se kako je finoo  zapećeni  hrskavi,  sljubljen sa sezamom..

Sastojci

4 odreska (puretina ili piletina)
malo soli, papra, i mljevene paprike
50 dag špinata (blitve ili lobode u zamjenu)
malo muškantnog oraščića
6-8 krumpira jednake veličine
1 žlica masinova ulja
2 žlice sjemenki sezama
češnjak 1-2 čena ako koristite blitvu

Priprema

1.

Pećnicu ugrijte na 180°C,  lim premažite uljem. Mladi krumpir temeljito istrljajte od zemlje pod mlazom tekuće vode, zatim ga uzdužno prepolovite te po kori  križno zarežite. Rezanu stranu krumpira umočite u sjemeneke sezama pa ih tom stranom položite  na lim (vidi sliku). Krumpir hrskavo ispecite cca 1/2h, a tijekom pečenja povremeno ga mažite uljem koje se sakupi na limu. Odmrznite špinat ili pripremite blitvu.. Krumpir možete razrezati na četvrtine  ili cijelog na pola pa ga prokuhajte kratko u slanoj vodi , kad se  prosuši dodati malo crvene paprike i vegete i izmješati sa uljem maslinovim  staviti po krumpiru i posuti sjemankama sezama..ili samo ulje i  sezam.

2.

Pureće odreske ili pileće oprezno potucite (to radim u  vrecici tako da ne oštetim meso i ujedno ne  prska uokolo).. Odreske posolite, pospite svježe mljevenim paprom, mljevenom crvenom paprikom i muškantnim oraščićem. Svaki odrezak dva puta uzdužno, ali ne sasvim  do kraja vidi na slici (fazaII), tako da dobijete tri trake ispletite pletenice (faza III),  a krajeve  pričvrstite čačkalicama (vidi sliku faza IV)-

Mesne pletenice popržite na dobro ugrijanom ulju, najprije kratko s obje strane, a potom na blažoj vatri ispecite do kraja. U drugoj tavi otopite maslac, dodajte mu špinat ili lagano prokuhanu blitvu..začinite paprom i muškantnim oraščićem i kratko sotirajte. Na sredinu tanjira najprije stavite špinat ili blitvu, na vrh stavite pećene mesne pletenice a uokolo  razdijelite hrskavo pećeni mladi krumpir sa sezamom... Krumpir je fino pećen za nepunih1/2 sata i odlično sljebljen sa sezamom..

Recept je iz "Dobar tek" izdanje 2002g.

3.

O sezamuviše ovdje..♥♪♫

Sezam koristim  umüslijima  za doručak, ♥♪♫  skoro uvijek stavljam u bakin kruh  ♥♪♫sa kombinacijom više vrsti brašna i sjemenki..   I koristim ga u antioksidansi-aminokiseline...♥♪♫

4.

Ako koristite blitvu (jer u recptu je bio špinat) dodala sam malo češnjaka sitno kosamog..

  • Krumpir(4)
  • Krompir-neobican(1)
  • Krumpir-sezam-piletina(1)
  • Krumpir-i-puretina(1)
  • Mesni-rucak(1)
  • Glavno-jelo-pura(1)
  • Gotveni-jadenja-misirkino(1)
  • Piletina(1)
  • Puretina(1)

25

Zahvaljujem fernanda!!❤️😉

isprobano ,danas za rucak!jako fino,posebno krumpir!

Hvala i tebi  na prezentaciji recepza Zmija6..😉

Ovako je ispalo drugima