Moj profil

za ljubusanku

probala sam naci neki link za slaganje koje si pitala pa nisam uspjela. nadam se da ce ti ovaj kolaz pomoci.jednostavno je, valjda necu zakomplicirati objasnjenjem:

1. umetnuti drugu salvetu(sl. 1 gornji red lijevo)unutar tako da ivica na kojoj se sva cetiri lista listaju je na gornjem desnom uglu. preklopiti.

2. zarotirati sada taj kvadrat tako da na desnoj strani bude ona ivica gdje se salveta moze listati.(sl. gornji red sredina)

3.poceti motati u stilu harmonike od donje ivice koja je prema tebi -kao da radis lepezu(sl. desno gornji red)

4.kada se dode do kraja moze se zavezati sredina ili u nastavku drzati jednom rukom tu na sredini.

5.strana koja je bila pri radu lepeze na desnoj strani  sada neka je prema gore. polako poceti razlistavati listove 4 na jednu stranu i 4 na drugu stranu(sl. u sredini donji red)

i to je to .

Moze se poloziti na tanjir ili u casu sa uskim grlom, jer u drugim casama, zbog spica, ne izgleda lijepo. ove u casama ja nisam vezala.

Danas mi je ova vanjska salveta bila mrvicu veca i vrlo kruta -najbolje je sa salvetama iste velicine i ne previse krutim jer onda se lepeza slaze ljepse. Ako ista trebas ili ti nije jasno -slobodno pitaj?

EVO JA SAD KAD SAM POGLEDALA SLIKU VIDIM DA SAM TI DALA OBJASNJENJE ZA DRUGI EFEKAT -Ako zelis kao na slici,salvete u casama, samo polozi salvetu jednu na drugu, bez umetanja -stavka 1. , samo obratiti pozornost da budu one 4strane sto se listaju i u jedne i u druge salvete na istom uglu gornjem desnom.

ETO SAD IMAS OBJASNJENJE ZA DVA EFEKTA,?

Tagovi

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.