Moj profil

Bajadere mamajac ala Zeeca

Bajadera po receptu mamajac.

Recept praćen u gram, osim čokoladnog preliva u kome je bilo za 1/3 ili 1/4 manje putera i 25 grama manje čokolade ( 100gr umesto 125 ). Što se vode za slojeve tiče, koristio sam 110ml računajući da je to neka zlatna sredina u kojoj ću teško da pogrešim.

Smeša je ispala baš kao na slici sa recepta a bajadere kada stoje na sobnoj temperaturi malo smekšaju, oće i neka trunčica da se zalepi za prst ali drže oblik i imaju lepu teksturu u jelu.

Sledeći put bih koristio ipak malo manje vode čisto radi testa jer sam u suštini zadovoljan. 

Koristio sam puter Moja Kravica, keks Petit Beurre i Menaž čokoladu. Ako su vam ti proizvodi nepoznati, to su naj ili skoro najkvalitetniji proizvodi u Srbiji što se zajedno sa dobrim receptom direktno preslikalo na lepi i bogati ukus. Naravno tu je i malo početničke sreće igralo ulogu.

Sekao sam ih kao što je u receptu preporučeno, zaleđene, jedini problem koji sam imao je oko spajanja slojeva, još uvek mi nije baš najjasnije kako se to radi pravilno, meni su se 2 sloja drobila dok sam ih sastavljajo. Koristio sam keramički poslužavnik kao graničnik dok sam presovao slojeve u kesama i tako dobio ujednačene slojeve sa minimalnim odstupanjem.

Preporučijem da ispod bajadera stavite papir za pečenje koji će pomoći i kod čišćenja a i daje mogućnost postavljanja bajadera na dasku za sečenje zajedno sa papirom kada ih izvadite iz zamrzivača.

Da pri sečenju ne narušite izgled bajadera, predlažem da nakon svakog zareza obrišete nož o papir za pečenje ili ogrebite to sa noža i nakon sečenja imaćete nakupljen jedan zalogaj bajadere a u suprotnom sav taj materijal će ostati na površini bajadere kao što možete videti kod mene na slici, onih nekoliko bajadera sa belim materijalom na vrhu po ivici su sečene ne brisanim nožem ?

Recept:

http://www.coolinarika.com/recept/794490/

Tagovi

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.