Moj profil

Pica sa više vrsta sira. ,,Ludo testo'' od Agice. ;)

Opet ja. Testo je standardno Agicino sa nekim mojim izmenama... So stavim koliko pola k.k. ili je izbacim skroz a šećer stavim oko 4-5-6 s.k., zavisi koji slani fil ide idozgo. Ako su kupljeni morski plodovi koji su smrt preslani, onda ne stavljam so ič a onaj šećerić u testu lepo zarumeni picu, napravi koricu i neutrališe malo onu odvratnu preslanoću. :)

U testo još uvalim malo maslinovog ulja (ovim kontinentalcima koji za tu lepotu neće ni da čuju ;) ) i dobar prstohvat ruzmarina ( pa je l' je mediterankso ili nije!). Testo je prelepo...žutkasto od maslinovog ulja a miriški od ruzmarinaaa... m!!!

Za sir varijantu: Prvo se testo totalno ispeče sa dobrim slojićem,,parmezana'' sa 2-3 s.k. kisele pavlake (neki naš domaći kozji sir koji ga upržim pa em suv kao parmezan em ima šmek na pečeno). Posle pred kraj dodam mešavinu kačkavalja( bolje da ih je 3-4 vrste; kad naletim na akciji, kupim bilo koji)sa opet 3-4 s.k. kis. pavlake, obavezno bosiljak i origano, i dopečem rumeno kao na sliKi.

Pavlaku na picu smatram svetogrđem ali za sirne pice odlično vrši pos'o. Od nje sirevi postanu gusto sosasti i ,,mocarelasti''(toliko se razvlače), t.j., ne presuše se pa da imate neke tvrde, sprćene,kao plastične kockice. Znači, kis. pavlaku stavljamo samo da se sirevi osveže, usose i da se ne presuše... Nikako ne sme da se oseti u finalnom gustiranju... Pica se peče na najjačoj vatri. Rerna mi je duboka pa ja pleK stavim skroz gore i super se ispeče. Kao u usijanoj furuni. :)

Tagovi

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.