Moj profil

BIJELA PANNA COTA

62
BIJELA PANNA COTA

Ukusno a jednostavno za napravit

Ukusno a jednostavno za napravit

Sastojci

6 listića želatine
1 štapić vanilije
3,6 dl mlijeka
5 žlica šećera
1 dkg rastopljene čokolade za kuhanje

Priprema

1.

Namočite listiće želatine u hladnoj vodi prema uputama na pakiranju. Štapić vanilije uzdužno razrežite i ostružite sjemenke.

2.

U pposudu stavite 3 dl vrhnja i mlijeko. Dodajte šećer, ostrugani dio štapića vanilije i štapić vanilije. Stavite na štednjak neka kuha otprilike 10 min. Povremeno promiješajte da se šećer otopi. Sklonite s vatre. Odstranite štapić vanilije i ostavite da se malo ohladi.

3.

U još toplu smjesu, miješajući pjenjačom, dodajte ocijeđenu želatinu. Miješajte dok se smijese ne sjedine. Dodajte 2 dl vrhnja i dobro promiješajte.

4.

Zdjelice otplahnite hladnom vodom i još vruću smjesu ulijte u njih. Ostavite na sobnoj temperaturi da se ohladi, pa tek onda stavite u hladnjak na 3 sata kako bi se smjesa u potpunosti stisla.

5.

Rastopite okoladu za kuhanje na laganoj temp. štednjaka. Panna cottu iskrenite iz zdjelica na tenjur za posluživanje. Ukrasite rastopljenom čokoladom.

  • Panna-cotta(2)
  • Panna-cota(1)

4

diridondica ja stavim u listićima ali na kesici piše 10g, valjda neće bit problema 🙂 Ja stvarno nisam probala drugačije

dovno izgleda. reci mi samo. molim te koliko je to grama zelatina. kupujem ga u kesicama (10 gr.)ili na merenje. Ovaj u listićima mi je nekako uvek jako skup😵

Mmm, kako super izgleda...Vrlo primamljivo!!

Ovako je ispalo drugima