Moj profil

Brza, hranjiva, lagana salata

45 minuta
25

Po ovakvoj vrućini malo kome se da kuhati nešto specijalno, a opet, valja nešto i pojesti. Ova salata nije ništa senzacionalno, ali je poprilično light, bez kaloričnih preljeva, sa svježim povrćem i malo piletine - da se zadovolje sve potrebe.

Po ovakvoj vrućini malo kome se da kuhati nešto specijalno, a opet, valja nešto i pojesti. Ova salata nije ništa senzacionalno, ali je poprilično light, bez kaloričnih preljeva, sa svježim povrćem i malo piletine - da se zadovolje sve potrebe.

Sastojci

za
1 polovina pilećih prsa
sol, papar, crvena paprika
1 žličica limunovog soka
cca 150 g tjestenine mašnica
šaka slanutka iz staklenke
4-5 odkoštičenih maslina
malo začina, npr. mediteranska mješavina

Priprema

1.

Prsa nasjeckamo na male kockice, recimo 2x2 cm (da se brže ispeku). Lagano ih posolimo, popaprimo, stavimo malo, malo crvene paprike (opcionalno) i nakapamo limunovim sokom. Ostavimo ih u hladnjaku dok pripremamo ostalo da se mariniraju.

2.

Tjesteninu stavimo kuhati kao što je uobičajeno - u vodu ne dodajemo ulje, jer onda tjestenina "klizi" kad je skuhana i ostatak sadržaja (umak, preljev ako je salata) se ne hvata za nju.

3.

Slanutak dobro ocijedimo, operemo ga na cjedilu, prosušimo, skinemo kožice.

4.

Papriku i rajčice operemo i nasječemo na trakice (papriku), odnosno rajčicu na kockice veličine zalogaja (opet otprilike 2x2 cm). Sok rajčice i sjemenke koje nam cure dok režemo ne bacamo (ja sam to prije radila, jer mi nije bilo fino, ali ovaj put nam treba kao vezivni materijal).

5.

Slanutak i povrće ubacimo u posudu. Nasjeckamo masline i dodamo ih u to.

6.

Piletinu propržimo na teflonskoj tavici na malo maslinova ulja, doslovce količina do 1 žlice (upit će taman dovoljno da ne moramo dodavati ništa u salatu).

7.

Ocijedimo tjesteninu kad je gotova i dobro je rashladimo u hladnoj vodi (ili kroz cjedilo, ili je umočimo u hladnu vodu na cca pola minute). Dodamo je u povrće i pažljivo promiješamo.

8.

Dodamo piletinu (tu je već napola hladna, pa imamo nešto kao toplo-hladnu salatu, a kad odstoji, onda imamo samo hladnu salatu)... kad smo sve lagano izmiješali, vidimo treba li dodati još soli ili papra, dodamo malo začina po izboru, npr. mediteranska mješavina. Ako je malo suhonjavo, ubacimo žlicu kiselog vrhnja i sve promiješamo.

Posluživanje

Može se jesti odmah, a može i prenoćiti u hladnjaku, pa se guštati drugi dan...

  • Salata(2)
  • Hladne Salate(1)
  • Ljetne salate(1)
  • Salate(1)

2

Hvala!

Fina salatica.