Moj profil

Granola domaće radinosti

16

Musli ili granola je nešto što jako volim i zato sam napravila vlastitu kombinaciju i pohranila u staklenku .Uz dodavanje svježeg voća po izboru ,zatim sokova ili jogurta,mlijeka od badema mjenjam i okus .

Musli ili granola je nešto što jako volim i zato sam napravila vlastitu kombinaciju i pohranila u staklenku .Uz dodavanje svježeg voća po izboru ,zatim sokova ili jogurta,mlijeka od badema mjenjam i okus .

Sastojci

50 gr oraha
50 gr badema
50 gr indijskog oraha ili brazilskog ili pekans oraha
50gr suncokret
50 gr budevinih ( bučinih ) sjemenki
100 gr sezama
šaka suhih marelica, brusnica i grožđica
malo mix datula, šljiva i smokava
malo cimeta i vanilije
malo javor sirup ili agavin

Priprema

1.

Orašaste plodove tostirati i ohladiti.

2.

Lan i quinou tostirati.

3.

suncokret sjemenke tostirati.Bučine sjemenke popržiti u suhoj tavi dok se ne napušu i počnu pucketati,paziti da ne izgore.

4.

sezam tostirati ali paziti da ne pregori .Zobene pahuljice tostirati za nijansu tamnije .

5.

Suho voće izmješati .

6.

Sve sastojke sjediniti posuti cimetom ,dodati aromu vanilije i promješati sipajući sladilo.Ovako pripremljenu granolu još 10 min peći .Ohladiti i pospremiti u staklenku do upotrebe.

7.

Iz staklenke uzimati koliko treba i mješati sa svježim voćem.

Posluživanje

Ovisi kako ćete poslužiti ,izbor je veliki.Rado uz suho voće dodam i svježe i zalijem jogurtom ili mlijekom od badema ,zobi ili riže.Svježe ocjeđen sok naranče je podjednako dobar.Dodatno se može zasladiti i dodavanjem meda ko voli slađe.U svakom slučaju dobar tek za dobar početak dana.

  • Musli(3)
  • Musli-domaci(1)
  • Doručak(1)
  • Zobene-pahuljice(1)

7

Evo i moje granole...lješnjaci, lan, sezam, zobene pahuljice i malo kokosa... to sam imala doma.Trenutno ne smijem šećer pa nema sušenog voća pa ću po potrebi stavljati svježe.

Ovo je prava bomba zdravlja na tanjiru i zaista odlična kombinacija za dobar početak radnog dana i uopšte funkcionisanje celokupnog organizma. Koristim i ja musli sa voćem, samo što nije ovako obogaćen kao tvoj...

Odlična, i ja ju redovno pravim, samo što još dodam ražene, ječmene i kukuruzne pahuljice!🙂

Ovako je ispalo drugima