Moj profil

Gumpaste tropski cvetni aranzman

11
Gumpaste tropski cvetni aranzman

Uputstvo za izradu. Od novih cvetova ima tillandsia cyanea.

Uputstvo za izradu. Od novih cvetova ima tillandsia cyanea.

Sastojci

1 postolje presvuceno fondantom
bela, zelena, ljubicasta i ruzicasta gumpaste
boje u prahu
cvecarska zica (#18, #20 i #24)
cvecarska traka
vodka ili beli rum

Priprema

1.

Uputstvo za izradu postolja ima ovde

2.

Uputstvo za izradu listova ima ovde

3.

Za Tilladsia cyanea cvet, napravite kupicu od ljubicaste gumpaste, udubite, razrezite makazama na tri dela, popravite oblik latica, rastanjite ih, utisnite im zilice, pa nataknite na cvecarsku zicu (#24) i ostavite da se osusi na zguzvanoj aluminjumskoj foliji. Osusen cvet obojite ljubicastom bojom rastvorenom u malo vodke da bi dobili jos intenzivniju boju. Ostavite da se prosusi pa izlozite vodenoj pari za sjaj.

4.

Na debelu cvecarsku zicu (#18) nataknite valjak od ruzicaste gumpaste, pa ga spljostite u oblik cveta. Ostatak razvaljajte, secite sekacem za ruzine latice (manji za pri vrhu i pri dnu, veci za u sredini), svaku laticu rasecit po sredini do 2/3 tako da je spojena na zasiljenom delu, preklopite na pola, pa nalepite na spljosteni oblik koji ste prethodno namazali belancetom sa cetkicom (zasiljeni ide prema spolja, raseceni deo latice ide jedan napred, jedan pozadi, i pazite da se latice sa leve i desne strane preklapaju na isti nacin za svaki red). Kad dodjete do dela gde ce biti ljubicasti cvetovi, umocite zicu od cvetova u belance i utaknite ih na mesto, malo prosusite pa nastavite prekrivati ostatak spljostenog oblika rasecenim laticama ruze.
Kad je ceo oblik prekriven, osencite zasiljene delove sa malo zuto-zelene boje u prahu.

7.

Tillandsia cyanea, gotova, 1, 2 i 3

8.

Orhideje sam ovaj put pravila sa minimalnim povezivanjem zicom.
Postupak ide ovako: Oblikujte tongue orhideje i nakanite na zicu (#24), gumpaste odgovarajuce boje (ruzicastu za cooktown orchid, bledo ljubiicastu za cattleya orchid, nijanse dobijete tako sto zamesite belu i ruzicastu ili belu i ljubicastu gumpaste). Tanko razvaljajte, isecite lip orhideje i latice svih 5 odjednom. Za cattleya orhideju, dve latice sa strane razvaljaljte da budu malo sire i napravite im faltice, takodje lip orhideje treba imati nabranu ivicu. Nalepite lip orhideje oko tangue, pa utaknite kroz sredinu latica koje ste stavili na presavijenu alumijumsku foliju i u centru naneli cetkicom malo belanceta. Lip orhideje takodje podbocite aluminijumskom folijom i ostavite sve da se prosusi. Dobro pazite na polozaj latica, kako je podboceno tako ce se osusiti i stvrdnuti. Ovaj metod je brzi i laksi od pravljenja latica po latica i povezivanja trakom, ali treba malo prakse da se latice i lip podboce u prirodnom polozaju. Osusene orhideje osencite bojom u prahu za blage nijanse i bojom u prahu rastvorenom u malo vodke za intenzivne boje. manje orhideje pricvrstite cvecarskom trakom po tri na grancicu, tj. deblju cvecarsku zicu (#20), cattleya orhideje pricvrstite po jednu na zicu (takodje #20). Orhideje izlozite vodenoj pari za sjaj.

10.

Gotove cvetove i listove utaknite u pripremljeno postolje.

11.

Gotovo 1, 2 i 3

Posluživanje

Razliciti nacine izrade raznih orhideja koje sam ranije stavila mogu se naci ovde, ovde ,ovde, ovde i ovde .

  • Dekoracije(2)
  • Ukrasi(1)
  • Dekoracija-h(1)
  • Figuri-od-fondan(1)
  • Dekoraije(1)

6

Obozavam sve ove vase kreacije, svaki komentar je suvisan

Hvala jos jednom. Ma nije tako tesko, samo treba prakse, kad pogledam sta sam radila kd sam tek pocela, uzas jedan… A jos kad pogledam kod Alan Dunn i njemu slicnih kako to moze jos bolje, onda nema sta drugo nego jos puno vezbati :)

Prekrasno kao i uvijek. Samo da znaš da mi svaki tvoj uradak zapne za oko i mogu biti samo jaaako ljubomorna jer meni tako nešto ne bi uspjelo ni da sto godina pokušavam…svaka čast!

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)