Moj profil

Izrada bačvice

20 minuta
32

Budući da ste me pitali kako sam napravila bačvicu stavljam to kao zaseban recept. Na isti način rade se sve velike figure koje se presvlače fondanom.

Budući da ste me pitali kako sam napravila bačvicu stavljam to kao zaseban recept. Na isti način rade se sve velike figure koje se presvlače fondanom.

Sastojci

marshmalow bomboni

Priprema

1.

Za izradu večih figura koje se presvlače u fondan (tičino) koristim rižine ili neke druge pahuljice (pšenične npr.) Bolje je da su pahuljice sitnije pa sam rižine (ovdje korištene) valerom usitnila tj. malo zdrobila. U pećnici na cca 50°C (može i u mikrovalki) stave se bomboni na par minuta da omekšaju. U njih se umiješaju pahuljice te se iz te mase rade oblici koji nam trebaju za figuricu a preveliki su da bismo ih napravili od samog fondana. Obavezno stavite tanke rukavice i mažite ih masnoćom (najbolje biljnom masti) jer je masa izuzetno ljepljiva.

2.

Nakon što ste oblikovali figuricu prema zamisli ostavite da se ohladi i stvrdne. Premažite ju butter kremom koju koristite za ispod fondana kako biste ju izravnali i presvucite fondanom.

3.

Da bih za ovu bačvicu dobila iluziju raznobojnih dasaka fondan sam obojala u 4 nijanse smeđe boje. Od svake boje sam rukama razvaljala tanku kobasicu (ali stvarno tanku) i složila ih jednu uz drugu, rukama sa strane stisnula da se jače priljube i slijepe i valerom prešla preko svih zajedno kako bih fondan istanjila i dobila potrebnu veličinu kojom sam mogla presvući bačvicu. Tamo gdje se nešto malo razlijepilo rukama sam ponovno priljubila a ako je negdje fondan bio malo oštečen tamo sam smeđom bojom rastopljenom u par kapi rakije napravila "hrgu".

4.

Prednju i stražnju stranu sam obilježila šalicom pa sam par milimetara izvan toga skalpelom izrezala kako bih dobila iluziju udubljenja.

5.

Nakon toga sam izrezala tanke trake za obruče, nalijepila ih i kistom pobojala u crno. Tu je muž pripomagao dosta ali je i svašta nešto zapackao pa smo to onda malo sastrugali no na kraju je ispalo sasvim ok :-)

Posluživanje

Bačvica je također jestiva čak je i fina jer smo to isprobavali od obrezanih okrajaka. Da, zaboravila sma napomenuti da ukoliko je potrebno masu možete i kad se stvrdne obrezivati a najbolje je da za to upotrijebite onaj zupčasti nož za kruh (ja sam probala s nekoliko noževa ali s ovim je bilo savršeno).

  • Decor(1)
  • Rizine-pahuljice(1)
  • Dekoracija-torte-marshmalow(1)
  • Dekoracije(1)
  • Dekoracija(1)

10

Predivno. Sigurno je i "zvijerčica" čije se samo nožice vide pripomogla👏

Predivna bačvica 😍

fala na lijepim komentarima 👋

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)