Moj profil

Izrada faltica od fondanta i presvlacenje torte falticama.

193

Uputstvo za izradu. Na slici je manji dummy cake koji mi sluzi kao postoje za cvetni aranzman, postupak je isti i kad se radi sa tortom.

Uputstvo za izradu. Na slici je manji dummy cake koji mi sluzi kao postoje za cvetni aranzman, postupak je isti i kad se radi sa tortom.

Sastojci

Sastojci
beli fondant
1 dummy cake ili prava torta
cake board

Priprema

1.

Razvaljajte fondant prvo obicnom oklagijom a zatim predjite oklagijom sa zeljenom sarom. Presvucite cake board fondantom. Ako cete koristiti pravu tortu, onda je najbolje u sredini izrezati rupu za tortu.

2.

Razvaljajte fondant sa obicnom oklagijom i presvucite tortu ili dummy cake, dobro zagladite i onda stavite na pripremljeni cake board.

3.

Zatim tanko razvaljati fondant, iseci pravougaonik i preci oklagijom sa sarom ili pritisnuti impression mat. Ako nemate takve alatke, mozete koristiti plasticni cipkasti stolnjak, samo stavite preko i predjite oklagijom. Popraviti ivice i onda praviti faltice. Faltice se prave tako sto stavljate naizmenicno valjkasti oblik (na slici su stapici za jelo, mozete koristiti stapice za raznjice, bilo sta sto je oblo i dooljno dugacko) jedan gore jedan dole i onda ih samo stisnete rukom da budu cvrsto pakovani jedan do drugog, ovako Ostavite malo da odstoji da faltice ocvrsnu pa onda izvucite stapice, prikupite faltice pri vrhu, navlazite cetkicom fondant na torti i zalepite faltice. Bitno je da jedan kraj dela sa falticama ostane ravan, gde cete lepiti sledeci tako da se sakrije spoj.

4.

Kad prebacujete sledeci deo, prvu falticu zalepite preko ravnog dela od prethodnih faltica, ovako , i tako dok sve ne popunite falticama ovako , samo pzljivo sa zadnjim spojem, njega je najteze zakamuflirati.

5.

Na kraju pokrijte sredinu gde ste pritisnuli faltice necim po izboru, na slici je fondant razvaljan sa drugom sarom i po ivicama zalepljena cipka od fondanta, ovako

  • Dekoracije(12)
  • Dekoracija(7)
  • Fondan(4)
  • Alek(3)
  • Ukrasavanje-torti(3)
  • Dekoracija-torti(1)
  • Male-tajne-velikih-majstora(1)
  • Dekoracija-san(1)
  • Sve-5(1)

20

hvala ti za ovaj recept!

👍  jako lipo  efektno

Kad ovo gledam,cini mi se taaako jednostavno,a da li je...?!

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)