Moj profil

JADRANSKI SUSHI

32

Ja jako volim sushi, iako više volim japanski wok s biftekom :) i salatu od špinata s sezam kremom.

I tako sam razmišljala i palo mi je na pamet kako bi mogla napraviti jadransku verziju.. i uspjela je .. ovo je prva.. probna.. imam još gomilu ideja.

Ja jako volim sushi, iako više volim japanski wok s biftekom :) i salatu od špinata s sezam kremom.

I tako sam razmišljala i palo mi je na pamet kako bi mogla napraviti jadransku verziju.. i uspjela je .. ovo je prva.. probna.. imam još gomilu ideja.

Sastojci

10 listova blitve
250 g sushi riže
100 g tune iz maslinova ulja
ocat, kapare, motar, maslinovo ulje, češnjak, paradajz umak,

Priprema

1.

Neću vam sada objašnjavati sistem kako se radi sushi maki toga ima koliko hočeš pa pogledajte molim. Bitno je što ovaj moj ima skroz isti način pripreme, ali totalno druge sastojke. Jedino što je isto je riža za sushi, jer mora biti jako ljepljiva koju pripremite po uputam s kutije, samo umjesto rižinog octa stavite neki aromatizirani mediteraskom biljkom, ja sam koristila ocat barique s timijanom.

2.

Umijesto nori alge koristi se list mlade blitve, koju prokuhajate do pet minuta u slanoj vodi u plitkoj tavici i u koju dodajte malo octa. Izvadite lagano ocijedite i položite na papirnati ubrus. Odrežite stapku oštrim nožem s donjeg dijela, i izrežite ako treba.

3.

Za prvi sam pripremila sitno sjeckani motar i kapare i tunu u maslinovom ulju.

Složite listove blitve jedan do drugoga i lagano rubovima jedan preko drugoga da dobijete plahtu kao nori alga. Dalje isto kao kod sushi maki složite tanki sloj riže pa u sredinu ubacite tunu i mješavinu kapara i motara. Savijte i blitva će se zalijepiti kao nori alga.

4.

Sushi nigiri se radi tako da napravite kuglicu od riže u ruci i malo spljoštite. Ja sam nakon što sam napravila maki dodala malo mediteranskih trava u rižu. Preko sam stavila domaći umak od rajčica i gore malo tune.

Posluživanje

Umakali su se u fino maslinovo ulje s bosuljkom i češnjakom.

Za dalje ima još milijun ideja za punjenje, što ribe što povrća .. ipak je tuna koju jedu Japanci naša, a tek inćuni svježi.

Nestalo .. svi oduševljeni...naročiti ne ljubitelji jakog okusa nori alge i wasabi hrena..a  i cijena pripreme je prilično manja, i dostupna.

  • Party food(1)
  • Tunjevina(1)
  • Sushi(1)

37

Moja Sneco ko da bi ti zamjerila...sto ja sve ne vidim ih....

Meni je trebalo nekoliko dana da vidim da je tvoj recept bio RD! 😁 Mislim, šta reći a ne obrukati se?! 😵 Čestitam, najmilija moja Pufnice! ❤️

Čestitam!👍

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)