Moj profil

Kako napraviti rolovano pile

179

Kupovna rolovana piletina je skupa, suva i često nadevena neukusnim kombinacijama.Za kućnu varijantu treba vam samo 30 minuta pile i oštar nož a krajnji rezultat je neverovatno sočna i ukusna rolada koja ostavlja sve bez daha :)

Kupovna rolovana piletina je skupa, suva i često nadevena neukusnim kombinacijama.Za kućnu varijantu treba vam samo 30 minuta pile i oštar nož a krajnji rezultat je neverovatno sočna i ukusna rolada koja ostavlja sve bez daha :)

Sastojci

Celo pile

Priprema

1.

Pile oprati pod mlazom hladne vode i ukloniti sa kože sve nečistoće. 

2.

Pile okrenemo leđima na gore i oštrim nožem lagano odvajamo meso i kožu od kostiju počev od sredine kičme. 

3.

Kada odvojimo svo meso od rebara prelazimo na batak i mali batak.

4.

Krilca uklonimo ostavljajući mali batak.Mali batak i batak uzdužno rasečemo prateći kost.Kada kost u potpunosti odvojimo od mesa možemo je ukloniti. 

5.

Na kraju nam ostaje očišćeno pile bez kostiju sa zadebljalim belim mesom i sa po kojom prazninom između mišića.. 

6.

Belo meso rasečemo oštrim nožem da bi sa parčićima prsa popunili praznine.Prsa nemojte u potpunosti odvajati od ostatka nego ih ostavite sjedinjene u naj tanjem delu i samo ih jednostavno prebacite na drugu staranu i ušuškajte u prazan prostor.Ovako pripremljeno pile je spremno za punjenje po izboru. 

7.

Jedna od kombinacija je punjenje sa kulenom i suvim maslinama koje poređamo po sredini pripremljenog mesa koje smo predhodno posolili i pobiberili. 

8.

Meso urolamo i pričvrstimo kuhinjskim koncem ili konopcem.Posolimo i pobiberimo.Kratko propržimo na maslinovom ulju da bi se zatvorile pore.Prekrijemo sa folijom i pečemo na 150 stepeni 45 minuta.Meso po vađenju možemo kratko opet propržiti da bi dobilo jaču boju ili možemo pojačati rernu na 250 i zapeći rolat još oko 10 min.Meso nakon vađenja prekrijemo folijom dok se ne ohladi za rukovanje i oštrim nožem nasečemo šnite. 

  • Piletina(6)
  • Rolovano-pile(3)
  • Rolano-pile(2)
  • Piletina-r(1)
  • Meso-piletina(1)
  • Interesantno(1)
  • Piletina-rolovana(1)
  • Ručak(1)
  • Rolovano(1)

30

Odlicno mi je ispalo , ali sam ja stavila u mrezicu. prvo onako otvoreno pile sam posolila,pobiberila,namazala senfom,poredjala tankoo barenu sunku,narendala domaci tvrdi sir,tek,tek po siru dodala vegete.Kakvo ce biti ne znam.Trenutno se pece. :* hvala za recept,odavno sam pravila pa sam zaboravila kako da otkostim.

meni se to urolano pile svidjelo još kod onog prije postavljenog recepta ama ne da mi se bavit tim odkošćavanjem 😁 ...

hvala ozi-bu na poverenju i isprobavanju :). drago mi je da ste zadovoljni i siti😉

Ovako je ispalo drugima