Moj profil

Košnice od maka

300 minuta
15

Ovo čudo nikada nije objavljeno na Coolinarici.. Sočan i sladak mak punjen sa reskom kremom od limuna.. Punjenje košnica traje, ali isplati se svake sekunde <3 Savršenstvo 

Ovo čudo nikada nije objavljeno na Coolinarici.. Sočan i sladak mak punjen sa reskom kremom od limuna.. Punjenje košnica traje, ali isplati se svake sekunde <3 Savršenstvo 

Sastojci

Tijesto
35 dag Mljeveni mak
40 dag Šećer u prahu
18 dag Margarina
Krema
2 žlice gustina
2 žlice mlijeka
25 dag maslaca
korica i sok jednog 1 limuna
Dodatno
Hostija ili oblatna
Šećer u prahu
Kalupi za košnice i mala čašica za rakiju

Priprema

Tijesto
1.

Istući bjelanjke sa šećerom na pari, te u vruće dodati sve sastojke. Zamijesiti kuhačom ili rukom te staviti na hladno da se stegne.

Krema
1.

Žumanjke, jaje, mlijeko, limunov sok i koricu, šećer u prahu, vanilin šećer i gustin dobro razmutiti te kuhati na pari dok se ne zgusne. Kuhanu kremu prekirati plastičnom folijom da ne stvori korica teohladiti dok ne bude sobne temperature. Izraditi maslac sobne temperature miskerom te dodati kremu,  sve skupa izmiksati. 

Postupak
1.

Kalupo od košnica izrezujte krugove od oblatne ili pripremite hostiju. Od pripremljenog tijesta oblikovati kuglice veličine oraha, uvaljati u šećer u prahu te stavljati kuglice u kalup također posut šećerom u prahu. Rukom gurajte tijesto u rubove kalupa, te ostavite malu udubinu u sredini. Kalup od košnice stavite u malu čašicu od rakije da stoji okomito te punite kremom. Košnicu zatvorite oblatnom. Kako bi košnica ispala iz kalupa, lupajte lagano sa svih strana rubove kalupa. 

Kada ste završili sa jednom košnicom. ponovo pošećerite kalup i nastavite postupak. 

Posluživanje

Košnice pustite da se osuše na zraku najmanje jedan dan, a mogu stajati dosta dugo u hladnoj prostoriji. 

  • Mak(2)
  • Nepečeni kolači(1)
  • Kosnice-od-oraha(1)
  • Kosnice-od-maka(1)
  • KOŠNICE(1)
  • Božični kolači(1)

1

Obožavam mak pa ću sigurno probat