Moj profil

Meso sa senfom i krumpir iz pećnice

60 minuta
18

Naš današni ručak,...možda će neko reći ništa posebno..... Možda,..  ali  to je jedno od jela kojega svi volimo i jesti i vidjeti na stolu..... Eto, to je meni bilo i više nego dovoljno da ga objavim. 

Naš današni ručak,...možda će neko reći ništa posebno..... Možda,..  ali  to je jedno od jela kojega svi volimo i jesti i vidjeti na stolu..... Eto, to je meni bilo i više nego dovoljno da ga objavim. 

Sastojci

za
8 manjih šnicla
sol i vegeta po potrebi
papar po potrebi
3-4 žlice vina
8 srednje velićine krumpira
2 žlice nasjeckanog svježeg peršina
2 češena bijeloga luka (češnjaka) sitno kosanoga
1/2-1 dcl. maslinovog ulje
1-2 žlica maslaca ili margarina
malo zaćinskog mediteranskog bilja

Priprema

1.

Meso posoli sa jedne strane sa solju a druge sa vegetom, stavi na vruču mast da se zapeće. Kada je zapećeno sa jedne strane okreni da se zapeće i sa druge.

2.

Sada jednu stranu premaži sa senfom pa naglo zapeći. Popapri po ukusu i peci dalje uz lagano podljevanje.

Kada meso malo omekne stavi vino i još malo podlij. Kroz par minuta je gotovo.

3.

Krumpir u ljusci kuhaj u posoljenoj vodi oko 10 min. Izvadi ga, malo ohladi,... Oguli ga reži na  šnite ali ne do kraja tako da se šnite na dnu drže zajedno. 

4.

Sada maslacem namaži lim posloži krumpir, raširi šnite, malo posoli i pašpricaj sa uljem,...podlij  sa malo vode,  pokri aluminijskom folijom i stavi u pećnicu  na 250 - 270 stupnjeva na cca 30 - 35 minuta ( sve ovisi o pećnici)

5.

Za to vrijeme napravi preljev: zagrij  maslac i maslinovo ulje u to dodaj peršin, mrkvu, bijeli luk, vegetu, papar i zaćinsko bilje.  Izvadi krumpir iz pećnice  preko svakoga krumpira prelij preljev, gledaj da dođe između šnita i stavi da se zapeče na još cca  10-15 minuta.

6.

Napomena:   Prije dosta vremena na webu sam naletjela na recept za krumpir,...koji mi je zapeo za oko. Vjerujem da moj nije kao original jer ga radim po svojem ukusu ali hvala autoru na izvrsloj ideji

Posluživanje

Posluzi sa salatom po vlastitoj želji. Čaša dobroga crnoga vina je uvijek dobrodošla.

  • Povrce-krumpir(1)
  • Krumpir(1)

2

Hvala tebi draga  na prekrasnim sličicama 👍 Kiss! 👋

Odlično jelo!Hvala na ukusnom receptu!