Moj profil

Mozart čokoladne kuglice (bez marcipana)

60 minuta
62

Želite nešto jednostavno, a opet novo i profinjeno pripremiti obitelji za blagdane? Isprobajte ovaj recept i svi će biti jako zadovoljni.

Želite nešto jednostavno, a opet novo i profinjeno pripremiti obitelji za blagdane? Isprobajte ovaj recept i svi će biti jako zadovoljni.

Sastojci

za
vanjski dio
6 žlica Ruma
3 bjelanjaka (običnih, netučenih)
krema za unutra
12 dkg putra ili finog margarina (za kreme ili Rama)
3 kuhana žutanjka
posipanje
cca 20 dkg čokolade u prahu ili kakaoa

Priprema

1.

Smjesa od ribane čokolade, štaub (mljevenog) šećera (može i 1 vanilin), oraha, ruma i običnih, neobrađenih bjelanjaka se dobro promiješa. Najbolje rukama ali moraju biti jako čiste i izribane četkicom. Ostavi se kratko da odstoji na hladnijem mjestu (balkon ili hladnjak).

2.

Prokuhaju se 3 jaja i odvoji se od svakoga samo žutanjak. U žutanjak se doda štaub šećera (može i 1 vanilin šećer) i putra (ili finog margarina) i to se dobro izmiješa običnom vilicom. Ostavi se također kratko na hladnom da se malo stvrdne.

3.

Kad su obje smjese spremne, prvo se od prve smjese (one od čokolade) napravi udubina tako da se uzme oko 5 milimetara debeli sloj velikom žlicom (kao da se ljušti od smjese), pa se to stavi u ruku i u sredini se malo pritisne prstom tako da se napravi mala udubina. U tu udubinu stavi se trećina male žlice druge smjese (one od žutanjka) i lagano se svijaju s krajeva rubovi crne smjese tako da se oblikuje kuglica. Kuglicu lagano provrtimo između dlanova ruku i uvaljamo u čokoladni prah ili kakao koji smo stavili u neku veću široku zdjelu i to tako da se kuglica tim prahom skroz prekrije.

Posluživanje

Kuglice se mogu stavljati u fišeke, papirnate kućice, i tako poslužiti na visokom tanjuru za kolače. Slika je s par kuglica jer su mi sve pojeli muž i djeca dok sam sve sredila po kući!

  • Kuglice(3)
  • Bombs(1)
  • Kuglice-san(1)
  • Slatke-kuglice(1)
  • Sitni kolači(1)

8

nisam stigla komentirati, da bjelanjci su sirovi, samo se umiješaju. zato je bitno da se kuglice čuvaju na hladnom prije stavljanja na stol.

Zvuči prefino i već sam ih zabilježila pod "obavezni za ovaj Božić" kad sam primijetila da su bjelanjci sirovi. Jelda?

Hvala🙂

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)