Moj profil

Pecena curka

26

Danas sam imala goste i pekla sam curku koju sam servirala uz mlincei krompir u persunu.Svi smo se bas onako dobro najeli.

Danas sam imala goste i pekla sam curku koju sam servirala uz mlincei krompir u persunu.Svi smo se bas onako dobro najeli.

Sastojci

5kg curka
so
1 mala kasicica slatke aleve paprike
1 glavica luka
3 vece mrkve
1 svejeza paprika
1 kocka za supu
1 mala kasicica thyme

Priprema

1.

Curku dobro oprati i posusiti.Malo je samo izbosti sa cackalicom na nekoliko mjesta.Premazati je margarinom.Thyme i so i papriku izmjesati zajedno i posuti preko margarina.U dublju tepsiju staviti vece komadice mrkve ,svjezu papriku, celer i glavicu luka prepoloviti na pola.Kocku od supe istopiti u malo vruce vode.Curku staviti u tepsiju i okolo sve povrce koje sam nabrojala.Povrce zaliti sa otopljenom kockom za supu.Ja sam tepsiju pokrila sa folijom i pekla curku oko 4 sata ,ali svaki pola sata sam je vadila iz peci i prelijevala malo sa supicom koja je bila u tepsiji.Foliji sam skinula pri kraju kako bi curka lijepo dobila braun boju.

  • Ćurka(2)
  • Curetina(1)
  • Misirka(1)
  • Kalkon(1)
  • Curetina-pecena(1)

17

Blagodaram za odgovorot pozz

Prvo na 200 stepeni oko 1 sta a poslije na 180.

Olicno pecena CURKICA!!!!!!!!!, na koja temperatura se pece,na 180 stepeni ili????????? blagodaram za odgovorot,nikogas ne sum pecela misirka - curka a sakam da probam pozz

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)