Moj profil

Pečene paprike

15

Prilog ili salata (mama)

Prilog ili salata (mama)

Sastojci

po želji papar
po želji češnjak
po želji vinski ocat ili aceto balsamico

Priprema

1.

Cijele, neoštećene paprike, operite i dobro posušite. Samo peteljku skratite da vam ne probije drugu papriku.

2.

U dubljoj posudi zagrijte suncokretovo ulje i pržite paprike poklopljene na srednje jakoj vatri.

Prilikom prevrtanja NE BOSTI paprike da iz njih ne iscuri sok.

Kad paprike želite prevrnuti, maknite sa vatre, pričekajte par sekundi da ulje prestane cvrčati i tada pažljivo otklopite da voda od kondenzacije sa poklopca ne upadne u posudu, inače će vam ulje jako prskati.

Kad su paprike porumenile sa svih strana, izvadite ih u zdjelu i poklopite, tako podušene će se lakše guliti. Ostavite da se prohlade.

3.

Sada uzmite drugu zdjelicu i držeći papriku iznad zdjelice, probijte je sa donje strane i iscijedite sok u zdjelicu. Sačuvajte ga dok ne ustreba. Potom paprike ogulite i očistite od sjemenki, najlakše je čistiti na dasci.

4.

U zdjelu za salatu slažite red paprika, posolite, popaprite, polijte maslinovim uljem i pospite sitno rezanim češnjakom. Kad utrošite sve paprike, zalijte po vrhu sa prikupljenim sokom od paprika.

Možete poslužiti toplo kao prilog ili ohladiti i poslužiti kao salatu.

Ako pravite salatu, onda prije posluživanja po želji polijte sa octom ili acetom balsamicom.

5.

Na slici izgleda kao da paprike plivaju u ulju, ali nije tako...najviše je njihovog soka, a ulja kao za svaku salatu. Kad se paprike ohlade, sok se zgusne, postane želatinozan.

  • Prilozi(1)
  • Lilest-mama(1)
  • Mama-s(1)
  • Pecene paprike(1)
  • Salata(1)
  • Mama-m(1)
  • Paprike(1)

17

Hvala ti puno, draga Danka. Drago mi je da si zadovoljna 🤗

  Blagodaram  Lilest,  porano  taka  gi  przevme   gi  dupnuvavme  malku  i  stavavme  malku  sol ,  no  ednas   uvidov,  piperkite  peceni  ili  przeni   ne  dupnati  ,odnosno  ne  izvadeno  semeto,  pobrzo  se  przat  ili  pecat  i luspata  po  brzo  se  podignuva, ,  no  za  sokot  sega  od  tebe   mi  dojde  kako  komplet  na  piperkata  se  sto  sodrzi   toplo  preporacuvam,  odlicen  sovet  ti  blagodaram  uste  ednas,  postaviv  sliki  vo  tvojata  galerija pozz!!!!!!🙂

I ja sam prije bockala i malo solila paprike iznutra. Od kako sam prvi put ovako napravila, uvijek tako radim jer je sok paprika zaista poseban i šteta ga je izgubiti.

Ovako je ispalo drugima