Moj profil

Plazma čoko torta

32

Ova super jednostavna torta je preukusna, i bez obzira na izbirljivost ukučana ili voljenih svidjeće se svima :D

Ova super jednostavna torta je preukusna, i bez obzira na izbirljivost ukučana ili voljenih svidjeće se svima :D

Sastojci

2 kom pudinga od čokolade
2 kom kreme za torte od čokolade
1 tangerina od pola litre
300-400 ml mlijeka

Priprema

1.

Gotove kore malko potopiti sokom od narandže, ali ne pretjerano da se ne smekšaju previše. Izmjeriti 800 ml soka od narandže, 650 staviti u šerpu da kuha a u 15o razmutiti 2 pudinga od čokolade, kašiku gustina i šećera (od 6-8 kašika ). Kad sok provri skloniti sa šerpe i dodati punding, uz miješanje.. Kao kad pravite obični puding. Ostaviti da se hladi.

2.

Dok se puding hladi pripremiti plazmu. Istresti plazmu iz vrećice i polako dodavati tangerinu.. Dok se ne dobije idealna smjesa za jedan fil na torti.. Fil treba biti gušći kako bi se lakše rezao i kako ne bi imali problema sa izlijevanjem. Za 2 komada mljevene plazme,otprilike je potrebna jedna tangerina.

3.

Nakon što smo napravili obje smjese, na prvu koru stavljamo smjesu sa plazmom.. Preko nje ide druga kora a na nju opet fil sa pudingom. Ostaviti u frižider da se hladi a u međuvremenu umutiti dvije kreme i mlijeko.

4.

Nakon hlađenja torte, premazati sve sa kremom. Kao što vidite kod mene je premazana neobavezno, bez puno mozganja. Vratite u frižider da se hladi i nakon par sati spremno je za služenje. Uživajte! :*

  • Plazma-mljevena(1)
  • Plazma(1)
  • Lako-i-brzo(1)
  • Lako-i-ukusno(1)
  • Plazma-cokoladna-torta(1)
  • Torta(1)

4

Izvinite ako nisam bila precizna.. Tangerina je novi ukus švepsa, kako reče nadja555 a u receptu se stavlja pola litra.. Iii ide 2x 200 grama. Hvala vaam :*

Tangerina je novi ukus svepsa.🙂

Tangerina od pola litre? Plazma od 200 gx2?