Moj profil

Punč od vina / liker od vina

60 minuta
55
Punč od vina / liker od vina

Mene ovo jako podseća na liker od citrusa i radije bih ga nazvala liker od citrusa nego punč od vina....pazite, ovo udara u glavu, ja popih malo i već mi se vrti u glavi,znači, kad pijete budite oprezni.

Mene ovo jako podseća na liker od citrusa i radije bih ga nazvala liker od citrusa nego punč od vina....pazite, ovo udara u glavu, ja popih malo i već mi se vrti u glavi,znači, kad pijete budite oprezni.

Sastojci

za
500 ml vode
150 g šećera
250 ml belog vina
125 ml ruma

Priprema

1.

U šerpu staviti šećer i vodu i pustiti da provri, smanjiti temperaturu i ukuvati u gušći sirup.

U topli sirup dodati belo i crveno vino, pomorandže i limun isečene na kolutove,poklopiti i ostaviti, na sobnoj temperaturi,da odstoji 24 sata.

2.

Sledećeg dana procediti tečnost, rukama iscediti citruse jer na taj način ćete imati i sok od citrusa.

Dodati 125 ml ruma,po izboru. Ja sam koristila tamni rum a može i svetli, koji god imate u kući. Sve to promešati, sipati u flašu ili ako hoćete možete sipati u veliku zdelu, dodati kockice leda, naseći još limunova i pomorandži i poslužiti sa dosta leda.

3.

Po želji, ovo piće možete zagrejati, odlično je da li u hladnoj ili toploj verziji.

4.

Ja nisam imala citruse iz domaće proizvodnje, koricu sam oljuštila i  bacila, isekla sam samo "meso" od citrusa a u tečnost sam dodala 6 kapi prirodnog ulja od pomorandže i 3 kapi prirodnog ulja od limuna, sve izmešala i ostavila da odstoji sve zajedno.

5.

Prijatno i živeli!!!!

Posluživanje

Originalni recept je iz Patinog Kuvara. Ja sam pravila mnogo manju količinu, jer bi mi bilo previše da imam 4 litre ovog punča / likera...

Za vas koji ne čitate ćirilicu:

Prokuvati na vatri kilogram šećera sa 2 litra vode. U sirup dodati litar crna i litar bela vina. Sad dodati 2 pomorandže i 1 limun, isečene na koturove. Izmaći sud i ostaviti da tečnost kisne 24 sata. Posle tog vremena izvaditi limun i pomorandže, pa dodati 125 grama ruma. Služiti piće u čašama, toplo ili hladno.

  • Vino(2)
  • Liker-probati(1)
  • Likeri(1)
  • Punč(1)

14

auuuu i ovaj ce u omiljene 🍻!

Slavo i ne pomišljam da izađem, ni nos neću da promolim iz kuće a kamoli da idem u šetnju.

Noćas kad smo se vraćali sa slave, smrzoh se samo što sam došla do kola, jer toliko je vetra duvao, imali smo osećaj da će nam kola oduvati sa autoputa.

Zoko,ne izlazi iz kuce.Ja bi se tu smrzla brrrrr

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)