Moj profil

Ravioli sa kaduljom

20 minuta
5

Kaj ćeš bolje od tjestenine...pa tjestenina punjena sa sirom. :)Otkrivenje raviola je bio jedan sretan dan i od onda su oni sastavni dio naše kuhinje.Uz kadulj i pancetu su dobili neku novu notu...probajte. 

Kaj ćeš bolje od tjestenine...pa tjestenina punjena sa sirom. :)Otkrivenje raviola je bio jedan sretan dan i od onda su oni sastavni dio naše kuhinje.Uz kadulj i pancetu su dobili neku novu notu...probajte. 

Sastojci

za
500 g ravioli
1 luk
1 Rog paprika
listići sviježe kadulje

Priprema

1.

Ovako to izgleda kad je gotovo ali ajmo mi sad na dio kako doći do toga.

2.

Uglavnom njih treba ubacitu vrelu vodu i kuhati par minuta..a dok voda ne zakuha stignete sve ostalo spremiti.

3.

Luk narežemo na trakice, dinstamo.

Češnjak na sitno i također dinstamo.

Dodamo sitno sjeckanju pancetu (može i špek...i on fino miriši i da super aromu).

Nakon toga rog papriku...iako može i bez nje (nije bitno doprinjela ovom receptu i mislim da bi isto bilo i da je nisam stavila samo je dala boju jelu pa je malo atraktivnije)

I finalno dodati kadulju koju smo prije oprali. Koristite manje listove jer su oni manje gorki i budu ukusni kad se malo termički obrade. 

Dakle malo ih dinstamo na tom ulju da se opuste i dođu malo tamniji. Znači ništa netreba obrađivati duže od 15 min...jer bi bilo prekuhano.

4.

Kad su ravioli gotovi ubacimo ih u tavu sa povrćem i travama...dodamo još malo vode i zamješamo. Oprezno od dole da ne polomimo raviole. 

5.

JA sam zadekoraciju po vrhu dodala još par sviježih listića...nisu mi fini ko ovi obrađeni..al ako ih pojedete samo će vam grlo i desni bit zahvalni jer je kadulja izvrstan ljek za usnu šupljinu. Dakle oni malo više avanturistički raspoloženi...žvačite svježu kadulju :)

6.

I onda to ovako izgleda.

  • Pasta-ravioli(1)
  • Ravioli sa sirom(1)
  • Panceta(1)
  • Tjestenina...(1)
  • Pašta(1)
  • Kadulja(1)
  • Ravioli(1)
  • Klara-maric(1)
  • Ravioli-sa-kaduljom(1)

2

  joj baš mi je drago...već samo mislila da sam luda kombinirat te okuse....al stvarno je odlično. I kao što ste rekli ništa bez nje...🙂 imam dva ogromna grma i zaliha je i više nego dovoljna za sve 🙂

radim  i uvjek je tu kadulja,nista bez nje😍

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)