Moj profil

SIRUP OD CVIJETA BAZGE

303

Vidim da ima puno recepata za ovu vrstu sirupa, ali eto ja ću napisati onaj s kojim sam ja najzadovoljnija i koji se svake godine nađe na mome stolu…i što je najbitnije, svi ga obožavaju, pa se i isplati!!!

Vidim da ima puno recepata za ovu vrstu sirupa, ali eto ja ću napisati onaj s kojim sam ja najzadovoljnija i koji se svake godine nađe na mome stolu…i što je najbitnije, svi ga obožavaju, pa se i isplati!!!

Sastojci

Potrebno
10 l prokuhane i ohlađene vode
1 kg izrezanog limuna
Posebno skuhati
2 l vode
10 kg šećera

Priprema

1.

Prokuhamo 10 l vode ( da zakipi) i ostavimo je da se ohladi

2.

U tu ohlađenu vodu staviti bazgu, limunsku kiselinu i izrezani limun

3.

Poklopiti i ostaviti da odstoji 24 sata

4.

procijediti

5.

U 2 l vode istresti 10 kg šečera

6.

Kuhati do vrenja ( potrebno je da se istopi sav šećer ( povremeno treba malo promiješati )

7.

Sipati taj vrući sirup u procijeđeni sok

8.

To ostaviti stajati još 24 sata

9.

Sipati u boce

  • Bazga(12)
  • Sirupi(3)
  • NAPITCI(2)
  • Sok-od-zove(2)
  • Bazga-sirup(2)
  • Sok(2)
  • Sokovi(1)
  • Sirup-od-zove(1)
  • Zova(1)

45

Ja sam malo lijena za branje pa rezanje limuna pa ciscenje cvjetova i kuhanje a i zivim u malom stanu pa nemam mjesta za raditi sve to ali jako volim bazgu pa si ju naručim na https://www.pereglin.com/ i mogu reci da je ukusnija od ostalih koje sam kupila na sajmovima koji se održavaju na Trgu Bana JJ. a i nemoram ici po sljemenu kao moja susjeda da bih našla bazgu.

Lp 

Draga Richy, receptic je super. I ja ga isto tako radim.

Za sve one kojima se kvari nekoliko napomena: raditi sa cistim i emajliranim posudama u kojima se priprema samo voce i povrce. Mesne posude i nehrdjajuci celik (inox - rostfrei) izbjegavati. Krpe kroz koje se cijedi dobro otkuhati bez praska i omeksivaca i dobro ispeglati prije upotrebe. Boce i cepove otkuhati u vodi i ocijediti do potpune cistoce bez brisanja nekim krpama. U cep naliti malo jake rakije prije zatvaranja. Zadnja pomoc za one koji ne rade tako je sterilizacija: u veliki lonac staviti presavijeni rucnik na dno, poslagati boce, zaliti vodom do blizu cepa i poklopljeno otkuhati 2o-tak minuta.

Puno uspjeha i pozdrava

Draga Richy, kod mene se već davno ovaj sirup udomaćio, šestu godinu za redom isključivo po ovom receptu 🙂 Mi ga naprosto obožavamo ❤️

Ako mogu pomoći i odgovoriti na pitanja, radi se o 100 velikih grozdastih cvjetova 😉

Ovako je ispalo drugima