Moj profil

SLADOLED IZ DOMAĆE RADINOSTI

30 minuta
86

Sada kada je ovako vruće najviše jedemo sladoled ili voće. Evo jdnog jednostavnog recepta za  domaći sladoled koji se lako pravi i uz dodatak raznog voća, čokolade, keksa ili nekih drugih namirnica dobićete razne vrste ukusnog sladoleda.

Sada kada je ovako vruće najviše jedemo sladoled ili voće. Evo jdnog jednostavnog recepta za  domaći sladoled koji se lako pravi i uz dodatak raznog voća, čokolade, keksa ili nekih drugih namirnica dobićete razne vrste ukusnog sladoleda.

Sastojci

Za osnovnu masu
5 dl mleka
I još je potrebno
100 g jagoda
4 komada kivija
1 komad banane
4 komada kajsija
3 kašike ruma
po malo prehrambene boje žute, zelene, crvene
po malo ekstrata od jagode, banane, kivija, kajsije

Priprema

1.

U dublji sud izručite prah šlag krema od vanile, dodajte hladno mleko i umutite mikserom.

Kiselu pavlaku promešajte sa prah šećerom žicom da se dobije redja tekstura. Spojite umućen šlag krem i kiselu pavlaku i samo malo žicom izmešajte da se sjedini. Dobićete gustu kremu. To je osnova za druge sladolede a ujedno i možete ako ne dodajete ništa drugo da imate sladoled od vanile. Ovu masu podelite na 6 delova.

Ekstrate i boju za kolače koristite da malo pojačate ukus i boju ali i nemora može da ostane sve prirodno, mada ja sam upotrebila minimalne količine.    

2.

Prvi deo: dodajte izgnječene jagode, nekoliko kapi crvene boje za kolače ili ekstrat od jagode i mikserom kratko promešajte da se sjedini.   Drugi deo: dodajte izgnječenu bananu, nekoliko kapi ekstrata od banane i mikserom kratko promešajte da se sjedini.   Treći deo: dodajte kakao prah i mikserom promešajte kratko da se sjedini.   Četvrti deo: dodajte izgnječen očišćeni kivi i malo zelene boje za kolače, par kapi ekstrata od kivija i mikserom kratko promešajte da se sjedini.   Peti deo: dodajte suvo groždje koje je prethodno bilo potopljeno u rum i desetak kapi ekstrata od kajsije, izgnječene kajsije bez ljuske, izdrobljen keks, nekoliko kapi žute boje za kolače i sve mikserom kratko promešajte da se sjedini.   Šesti deo: ostavite bez ikakvih dodataka i to je ukus vanile.

3.

Gotovu smesu za sladoled sipajte u kutije bilo u kombinaciji ili same, zatvorite i stavite u zamrzivač da se zaledi. Nije potrebno mešati ga jer se ne kristalizuje.

4.

SLADOLED VANILA

5.

SLADOLED JAGODA

6.

SLADOLED KAJSIJA-RUM

7.

SLADOLED ČOKOLADA

8.

SLADOLED KIVI

9.

SLADOLED BANANA

Posluživanje

Servirajte sladoled svaki posebno ili u kombinaciji sve zajedno.

  • Sladoled(8)
  • Cokolada-u-prahu(1)
  • Banane(1)
  • Kisela-pavlaka(1)
  • Kivi(1)
  • RUM(1)
  • Ice-cream(1)
  • Mleko(1)
  • Jagode(1)

11

divan sladoled 😋

Odlican recept za sladoled😍

👍

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)