Moj profil

Slatki korneti

30 minuta
63

Ljeto,vrućine i sladoled! Bilo da je kupovni u većim pakiranjima ili domaći,uvijek će biti još bolji u domaćim slatkim kornetima

Ljeto,vrućine i sladoled! Bilo da je kupovni u većim pakiranjima ili domaći,uvijek će biti još bolji u domaćim slatkim kornetima

Sastojci

za
100 g šećera
3 žlice rastopljenog maslaca (margarina)

Priprema

1.

Bjelanjke,sol,šećer i vanilin šećer razmutimo pjenjačom u jednoličnu smjesu. Dodamo brašno,izmješamo, dodamo maslac i sve još jednom dobro izmješamo u ujednačenu smjesu.

2.

Za pečenje ovih korneta potreban je pekač za pizzelle. Onaj klasični za waffle nije pogodan jer budu predebeli pa se ne mogu savinuti. Ugrijati pekač i stavljati po dvije žlice smjese u sredinu i poklopiti. Smjesa će se sama rasporediti, peći cca.2. minute sa svake strane tj. dok dobiju lijepu boju. Izvaditi waffl i odmah ga savinuti u kornet. Može se utisnuti i u neku manju posudicu pa se dobiju jestive zdjelice. Neka se ohlade sa spojnom stranom prema dolje. Hlađenjem postaju hrskavi i čvrsti. 

3.

Punite ih sladoledom po želji, voćem, šlagom..... Isto se rub može umočiti u rastopljenu čokoladu pa u sjeckane orašaste plodove po želji,u kokos,šarene mrvice....... Kako vas je volja, ja ovaj puta nisam u ništa. I to je to,uživajte u ljetu i sladoledu. 

  • Korneti(3)
  • Sladoled(2)
  • Waf(1)
  • Vafle(1)
  • Waf-is(1)
  • Icecremic-is(1)

51

skroz cool, sve po rcp radila, prefini su ❤️

Čestitam ti na RD, draga Katek❤️!

Odličan je!

Čestitam

Ovako je ispalo drugima